Pasaule uz svaru kausa

Jautājums: Sacīts, ka cilvēks „visu pasauli vērš uz nopelnu kausa”. Kā viens cilvēks var ietekmēt visu pasauli?

Atbilde: Viens cilvēks var ietekmēt visu pasauli, jo viņš pats ir savienots ar visu pasauli un caur sevi vēlas pievērst pasauli labestībai. Garīgajā katrs cilvēks ir vienlīdz svarīgs tāpat kā visi citi atbilstoši likumam „kopējais un atsevišķais ir vienlīdzīgi”.

Jautājums: Pieņemsim, viens cilvēks regulāri klausās jūsu raidījumus, viņš ir piepildīts ar mīlestību pret visiem. Saprotams, ka viņš virza pasauli uz labu. Kāds cits, gluži pretēji, nosliec pasauli uz vainas kausa pusi. Kas notiks ar pasauli? Kurš uzvarēs?

Atbilde: Pasaule tiek vērtēta atbilstoši vairākumam. Tāpēc jācenšas, lai būtu vairāk cilvēku, kuri tiecas sasniegt mīlestību pret tuvāko.

Jautājums: Kas jums dod spēku un pacietību pastāvīgi stāstīt cilvēkiem par apvienošanos un mīlestību? Jūsu optimismam nav robežu, jūs nekrītat izmisumā no tā, kas notiek valstī un pasaulē.

No kurienes tāds optimisms? No kurienes tāda pārliecība, ka tagad cilvēks, stāvot pie svaru kausiem, var nosliekt pasauli uz labestības pusi? Jūs it kā nesatrauc, ka visapkārt viss ir otrādi un viss brūk?

Atbilde: Mani tas satrauc, jo es nevēlos, lai cilvēki ciestu un izraisītu ciešanas sev un visai pasaulei. Tomēr es saprotu, kādā stāvoklī viņi atrodas un cenšos viņiem to paskaidrot atkal un atkal.

Tas ir tāpat kā ar maziem bērniem. Lai cik grūti ar viņiem nebūtu, taču tu nevari viņus pamest un arvien no jauna turpini pacietīgi skaidrot. Tas viss nāk no mīlestības. Kā sacīts: „visus noziegumus nosegs mīlestība”.

No radio raidījuma 103FM, 12.07.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: