Meditācija un mirāžas

Jautājums: Stāsta, ka citi ar meditācijas palīdzību sajūt pacēlumu un apgaismību, kopīgu pateicības sajūtu, piepildošu visu pasauli, kura ir savienota kā viens veselums. Pateicoties kam cilvēkā rodas tāda sajūta?

Atbilde: Šāda sajūta rodas tādēļ, ka ar austrumu meditācijas palīdzību cilvēki nomāc savu egoismu un sāk just vienu sistēmu. Jo viņi atcēla savu egoismu, kas šo sistēmu saplosīja daudzās daļās. Taču tas vēl nav pacēlums virs materiālās pasaules, virs egoisma.

Viņi redz, kā realitāte veidota, taču nevar to vadīt un atrodas tās iekšienē. Tā ir tikai priekšnojauta, mirāža, sajūta, ka pasaule ir vienota. Mūsu pasaulē ir daudz cilvēku, kuri bez jebkādas meditācijas jūt, ka daba ir vienota un ka tajā viss ir savstarpēji saistīts.

Pie tamlīdzīgiem secinājumiem nonāk zinātnieki un visi parastie egoisti. Viņi arī saprot, ka pasaule ir viena sistēma un tādēļ mums ir jāsaudzē dzīvnieki, ekoloģija, jāievēro līdzsvara, harmonijas likums dabā. Tas viss ir jūtams parastās egoistiskās cilvēka vēlmēs un neprasa pacelšanos virs egoisma.

Spēks, kas paceļ virs egoisma, ir pilnīgi cits spēks, kuru no dabas var sev piesaistīt tikai ar īpašu vingrinājumu saskaņā ar kabalas metodiku. Šis spēks patiešām dod mums iespēju pacelties augstāk pār egoismu un pāriet uz nākamo mūsu eksistences līmeni.

No 509. sarunas par jauno dzīvi, 25.01.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: