Diena un nakts

Jautājums: Vai var teikt, ka Ēģiptes tumsas stāvokli pārvarēs visa Izraēlas tauta, ņemot vērā, ka patlaban virs tās sabiezē mākoņi, stāvoklis kļūst saspīlēts. Vai tas arī nozīmē to, ka tuvojas nakts?

Atbilde: Protams. Citādāk nav iespējams, tādēļ ka mums ir jāveido sevī atdeves īpašība, kas sāk strādāt tikai pateicoties vēlmei, bet vēlme var rasties tikai nakts vidū. Un mums tas labi jāiegaumē.

Nakts – ciešanas, atstumtība, vājums, vilšanās, ir daļa no mūsu ceļa. Tas viss mums ir jāapkopo un jāvirza uz priekšu, pretējā gadījumā mēs nesajutīsim dienu. Torā taču nav ne nakts, ne dienas. Tiklīdz mēs pareizi pārstrādāsim visas tumsas sajūtas, tās vietā mēs sāksim sajust gaismu.

Ko tad mēs sajutīsim kā dienu? – Atdeves un mīlestības īpašību pret tuvāko. Taču pašlaik mēs šo īpašību sajūtam kā nakti, kā tumsu. Tikai izmaiņas mūsu attieksmē pret tumsu tās vietā izraisīs mūsos gaismas sajūtu.

Tas nelīdzinās tam, it kā mēs pārbrauktu no vienas zemeslodes puses uz otru, uzlec saulīte un visu apžilbina ar gaismu. Nē, mēs iekšēji savus negatīvos iespaidus pret atdevi, mīlestību, savstarpēju palīdzību pārstrādājam uz pozitīvu attieksmi pret tiem un nakts vietā rodas diena.

Viss notiek mūsos, mūsu attieksmē pret šīm īpašībām. Nekas cits nevar būt. Mēs vienmēr sākam no nakts, jo atdeves īpašība mums nozīmē nakti.

Un kad mēs izlabojam savas negatīvās sajūtas, tās invertējam, tad to inversajā stāvoklī sajūtam gaismu, dienu. Mēs paši sevī nosakām, kas ir nakts un kas ir diena.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 12.11.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed