Visu saņemt vai visu atdot?

Jautājums: Kas ir Radītājs? Es Viņu pilnīgi nepazīstu.

Atbilde: Mēs nesajūtam Radītāju, un tāpēc mums nepieciešami izskaidrojumi, kurus sniedz kabalas zinātne. Sajust Radītāju var tikai ar noteikumu, ka tiek pildīts īpašību līdzības likums. Tas ir, mums nepieciešams iegūt formu, kas līdzinās augstākajam spēkam, tādas īpašības kā Radītājam.

Radītāja īpašība – absolūta labestība, mīlestība, dāvāšana, ko dēvē vienā vārdā „atdeve”. Radītājs ir gatavs atdot visu un visiem. Mums ir pretēja daba, gribam saņemt visu, kas mums lietderīgs, no visiem un pēc iespējas vairāk.

Katru dienu mūsos mostas jaunas vēlmes, un katru mirkli mēs gribam kaut ko jaunu: vienu, otru, trešo. Tā ir visa mūsu dzīve, lai katru sekundi dzītos pēc jaunas baudas. Tādēļ mūsu uztveres orgānu kopumā dēvē par vēlmi saņemt, gūt baudu.

Taču Radītāja uztveri dēvē par vēlmi atdot, sniegt baudu. Mēs esam pretēji viens otram. Tas vairs nav cilvēks un čūska, kuri vienkārši viens otru nesaprot, tomēr tiem ir kaut kas kopējs. Mums abiem ir acis, sajūtas, un tāpēc mēs redzam un jūtam viens otru, dzīvojam kopā vienā pasaulē.

Turpretī ar augstāko spēku mēs neatrodamies tajā pašā pasaulē, jo tam ir pilnīgi citas īpašības. Tas ir gluži kā radio viļņi, kas nemanāmi iziet caur mums. Mēs tos neuztveram, un tāpēc attiecībā pret mums tie it kā neeksistē.

Taču šis augstākais spēks vada visu pasauli, uz to iedarbojas, dod tai dzīvību. Turklāt tas mūs māca no paaudzes paaudzē visas vēstures garumā, mūsu attīstības procesā, ko dēvē par evolūciju. Rezultātā tas mūs noved pie nepieciešamības atklāt šo augstāko spēku, neatstājot mums citu iespēju.

Mēs arvien pietuvojamies šai apziņai, jo mūsdienu paaudzei patiešām ir nepieciešama Radītāja atklāsme. Citādi tā vienkārši nespēs izdzīvot. Un tas viss nāk no tā paša augstākā spēka – laba un dāvājoša, mīloša, atdodoša. Tieši šis spēks mūs noved līdz tādai dramatiskai situācijai, ka mums nav citas izejas, kā tikai to atklāt.

No 516. sarunas par jauno dzīvi, 05.02.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: