Ceļš, kurš ved uz gaismu

Jautājums: Visās senajās garīgajās mācībās ir jēdziens „garīgā apgaismība”. Vai kabalā tāds jēdziens pastāv?

Atbilde: Kabalā ir jēdziens „pagaisma”, tas ir, neliela gaisma, kas visā pilnībā neatklājas. Tādēļ to dēvē nevis par „gaismu”, bet „pagaismu” – tā nav visa gaisma, tā ir ierobežota. Ir daudzas situācijas, kurās mēs izmantojam šādu ierobežotu gaismu.

Jautājums: Daudzās senās garīgajās mācībās stāstīts, ka laika gaitā daudzās paaudzēs ir bijuši cilvēki, kuri atklāja gaismu un šis mirklis mainīja visu viņu dzīvi. Viņi pārdzīvoja to, ko nespēj sajust parasti cilvēki un kļuva par apgaismotiem cilvēkiem.

Viņi saprata, ka cilvēka eksistences mērķis ir sajust šo gaismu un ka viņu misija ir palīdzēt visiem pārējiem cilvēkiem to atklāt. Šim nolūkam viņi radīja metodikas, kuras arī vēl šodien pastāv visās pasaules malās. Ko jūs par to domājat, vai patiešām visas metodikas ved uz vienu gaismu?

Atbilde: Nav šaubu, ka vēstures gaitā daudzi cilvēki atklāja gaismu, augstāko spēku, sasniedzot dažādus izzināšanas, dziļuma un augstuma līmeņus. Viņi to atklāja, pateicoties savai vienīgajai tieksmei mīlēt cilvēkus.

Es esmu saticis tādus cilvēkus, kas nākuši no dažādām kultūrām: ebrejus, kristiešus, musulmaņus un sūfijus, budistus. Taču parasti viņi attālinājās no parastās reliģijas. Viņi visi runā par vienu un to pašu: ka jāmīl cilvēki un, pateicoties šai mīlestībai, tu pietuvinies mirdzumam, augstākajam spēkam.

Es nedomāju dažādas mūsdienu mistikas, kuras var pat sabojāt veselību un kaitēt atmiņai, taču visas senās garīgās mācības runā par mīlestību.

Jūs varat man jautāt, kāpēc es izvēlējos tieši kabalu? Lieta tā, ka es kabalā atradu zinātnisku metodi, kas ļauj katram gūt panākumus. Tas nav citās metodikās. Un tāpēc rezultātā visi izmantos kabalas metodi.

Patiešām daudzi ceļi ved pie Radītāja, taču starp tiem ir tāda metodika, kas, pirmkārt, senāka par visām citām un turklāt tā ir zinātniska un lietderīga visiem. Tā neprasa no cilvēka jebkādas fiziskas darbības. Un šo metodiku apstiprina tūkstošgadīga tās izmantošanas pieredze.

Tādēļ es nodarbojos ar kabalu un domāju, ka tuvākajā laikā cilvēce izmantos tās metodi, lai pārvarētu krīzi, kurā esam nonākuši, un sasniegtu gaismu.

No 513. sarunas par jauno dzīvi, 29.01.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: