Mīlestības augstākais spēks

Jautājums: Es savu jaunāko dēlu nosaucu par godu diženam viedajam – rabija Akivas vārdā, jo man ļoti dārgs ir viņa aicinājums „mīli tuvāko kā sevi pašu”. Es vēlos, lai mans dēls iemācītos tādu attieksmi pret cilvēkiem.

Taču es skeptiski attiecos pret dažādām fantāzijām, kas cilvēcei ir attiecībā pret Dievu. Šie priekšstati man šķiet primitīvi. Katrs sev iedomājas Dievu kādā tēlā. Par kādu Radītāju jūs runājat?

Atbilde: Radītājs ir atdeves un mīlestības īpašība cilvēkam pret cilvēku. Runa iet par atdeves un mīlestības augstāko spēku starp cilvēkiem. Taču, kāpēc to dēvē par augstāko? Tādēļ, ka katrā no mums ir tikai egoistiskais saņemšanas spēks, lai saņemtu no citiem, lai piepildītu tikai sevi pašu.

Ja mēs vēlamies iegūt citu spēku atdevei tuvākajam, tad mums ir nepieciešams jauns spēks, kurš pašlaik mūsos nav. Mums tas ir jāsaņem no augšienes un tādēļ to dēvē par augstāko spēku.

Un kad mēs iegūstam šo atdeves un mīlestības spēku pret tuvāko, tas nozīmē, ka esam apveltīti ar augstāko spēku, Radītāja spēku. Visi cilvēki, kuri sarakstīja Tanahu, bija apveltīti ar šo augstāko spēku un viņi izstāstīja, kā to sasniegt. Tieši tam veltītas visas Toras, Praviešu, Svēto Rakstu (Tanahs) grāmatas.

No 508. sarunas par jauno dzīvi, 22.01.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: