Gudrie vai kroplie…

Ziņojums: Pastāv iespēja vēl embrija līmenī mainīt cilvēka gēnu, kurš paņems labāko no tēva un mātes, un pievienos nepieciešamās intelekta īpašības, kā rezultātā tādiem ģenētiski modificētiem cilvēkiem IQ būs, sākot no 1000 un augstāk – ar gudrības attīstības rādītāju, kas 100 reizes augstāks par vidējo.

Taču dažas valstis ātrāk par citām var legalizēt ģenētisko modifikāciju bērniem. Acīmredzami, ka pirmo pieeju tehnoloģijai iegūs elite, kura spēs apveltīt sevi un savus bērnus ar augstāko saprātu. Taču cerēsim, ka gēnu inženierijas augļus varēs izmantot katrs, kurš vēlēsies, pretējā gadījumā mūs gaida tāda nevienlīdzība, kādu cilvēces vēsture vēl nekad nav pieredzējusi.

Replika: Cilvēkam nepieciešams nedaudz laimes, citādi, kā teikts Torā „Tas, kurš iegūst lielākas zināšanas, iegūst lielākas ciešanas” (mosif daat, mosif makof). Turklāt apdzenot dabu, mēs izraisām attiecībā pret sevi ciešanas. Ja zināšanas nelīdzsvarosim ar audzināšanu, rūpēm par cilvēkiem un dabu, tad IQ, spējas un zināšanas pārvērtīsies ļaunumā!

Mēs esam pasaules integrālā daļa un mums jānodrošina, lai mūsu zināšanas neļautu atrasties augstāk par mūsu morāles līmeni – pretējā gadījumā mēs iekrītam eksistencē, kas pilna ciešanu. Zināšanas nepieciešams līdzsvarot ar audzināšanu! Citādi mēs saražosim gudrus kroplīšus!

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: