Doma – Darbība – Darbības nobeigums

Jautājums: Kā saikne ar garīgajiem spēkiem, kas aprakstīti Tanahā, ietekmē mūsu šodienas, zemes dzīvi?

Atbilde: Tanahs ir fundamentāla grāmata, kas satur sevī visu. Jau Tanaha pirmajā grāmatā – Torā ir viss Universs, bet tikai kā doma. Praviešu grāmatas tam pievieno darbību, un Svētajos Rakstos ir šo darbību nobeigums.

Tanahs dalās trīs daļās (HABAD – HAGAT – NEHI), kas sniedz mums zināšanas par kopīgās dvēseles tilpni, par visu laiktelpas kontinumu. Cilvēks, kurš sāk izzināt šo sistēmu, vairs nekļūdīsies. Viņš nespēs redzēt šajās grāmatās vēsturisku stāstu. Līdz mūsdienām pret tām nekad arī nav bijusi tāda attieksme.

Šīs grāmatas vienmēr tika uzskatītas par svētām un to saturs netika apšaubīts – nav svarīgi, vai mēs to saprotam, vai nē. Ikviens tur uzrakstītais vārds ir patiesība un īstenība, tikai mēs to neapzināmies.

Tajā nav nekā, kas attiektos uz reliģiju – vienkārši tā ir īsta izzinātāja pareiza pieeja, viņš saprot to, ka viņš nesaprot, par ko stāsta grāmata.

Viņš nepievēršas Tanaham ar parastu materiālu mērauklu, bet apzinās, ka tajā ir runa par tādu realitāti, kuru viņš pagaidām nesajūt. Uztverot realitāti tikai ar saviem pieciem materiālajiem maņu orgāniem, mēs nespējam saprast, par ko stāstīts Tanahā. Galu galā runa iet par sfēru, kas atrodas apkārt mūsu pasaulei un to vada.

Tas ir tāds augstākais saprāts, spēks, mērķis, kas mums patreiz ir pilnīgi nepieejams. Taču šodien katram cilvēkam ir iespēja iegūt tādus instrumentus, ar kuriem viņš atvērs Tanaha grāmatas un redzēs, kas patiesībā tur rakstīts.

No 485. sarunas par jauno dzīvi, 28.12.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: