Šifrētās grāmatas

Jautājums: Ar kādu mērķi kabalisti ir rakstījuši svētās grāmatas: Toru, Praviešu grāmatas, Svētos Rakstus?

Atbilde: Kabalisti rakstīja par saviem augstākā spēka atklājumiem. Taču kabalas zinātnē tiek skaidrots, ka visu uzrakstīto kabalisti šifrēja ar speciālu kodu vai slepenrakstu, ko dēvē par „zaru valodu”.

Grāmata it kā stāsta par notiekošo mūsu pasaulē, par vīrieša un sievietes attiecībām, cilvēka un sabiedrības vai cilvēka attiecībām ar dabu, taču būtībā tā ir tikai ārējā sižeta līnija.

Mums šķiet, ka šis stāsts it kā norisinās mūsu pasaulē un tādēļ tas šķiet nedaudz dīvains un neparasts. Taču lieta tāda, ka tas ir tikai slepenraksts, kas apraksta garīgās darbības, kas notiek starp spēkiem, kuri iedarbojas uz mūsu pasauli un to vada.

Jautājums: Tomēr šie notikumi – vai tie patiešām notika vēsturē?

Atbilde: Es pilnīgi nesaistu šo grāmatu ar vēsturi. Manuprāt vēsture ir cilvēces virzība uz priekšu, kas ļauj atklāt Tanahu, augstāko spēku, tas ir, augšupeju, lai sasniegtu šī spēka līmeni.

Jautājums: Taču visi šie personāži dzīvoja mūsu pasaulē: Ābrams, Mozus? Tur ir aprakstīti reāli stāsti?

Atbilde: Protams, ka visi šie cilvēki eksistēja. Viņi paši to visu aprakstīja vai arī par viņiem uzrakstīja citi. Ja es patlaban paceļos tajā pašā augstumā, kur atradās pirmtēvi: Ābrams, Īzaks, Jēkabs, tad spēšu par viņiem uzrakstīt to, kas nav rakstīts grāmatā.

Ja es izzināšu visas darbības tajā garīgajā līmenī, kuru izzināja viņi, tad uzzināšu, ko runāja Ābrams, Īzaks vai citi garīgie spēki: Asīrijas ķēniņš Navuhodonosors, valdnieks Dāvids un citi. Es spēšu šodien par to uzrakstīt, jo šī informācija atrodas augstākās vadības sistēmā. Ja es izzinu šo sistēmu, tad visu to atklāju.

Šodien Tanaha grāmatām var pievienot vēl jaunas grāmatas. Es savienošos ar tiem cilvēkiem, kuri sasniedza garīgo pasauli un uzrakstīja par saviem sasniegumiem, iegūšu to pašu augstākās vadības apzināšanās spēku un lūkošos uz notiekošo jau jaunā aspektā. Es taču raugos no sava skatupunkta, kad jau ir pagājuši divi tūkstoši gadu, tas ir, pēc garas darbību ķēdes, šīs darbības norisinājās cilvēces vēsturē.

Tādēļ ir daudz komentāru par Tanahu. No kurienes tie rodas? Vai tad cilvēki, kas sarakstījuši Tanaha grāmatas, zināja mazāk par saviem pēctečiem? Nebūt nē. Taču, ņemot vērā, ka mēs jau esam izgājuši papildu attīstības posmus, tad varam papildināt viņu veiktos atklājumus.

No 507. sarunas par jauno dzīvi, 22.01.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed