Spiegi: domas un vēlmes

Jautājums: Mutiskajā Torā ir teikts, ka faraons sūta Izraēlas tautai savus spiegus. Kas tiek domāts ar vārdu „spiegi”?

Atbilde: Spiegi – visas domas un vēlmes, kas cilvēkā sāk mosties garīgā darba procesā, atgādinot viņam par agrāko dzīvi: par sadzīves priekiem, rūpēm par paša labklājību, par dalību visās materiālās pasaules darbībās. Ikdienas rutīna pēkšņi kļūst ļoti vēlama un liekas salda, pievilcīga, silta un droša.

Jautājums: Ir teikts, ka tauta tomēr izturēja spiegu uzbrukumu un daļu no viņiem nogalināja, daļu aizsūtīja atpakaļ. Ko nozīmē manī „nogalinātie spiegi”?

Atbilde: Visus mūsos radušos egoistiskos nodomus, vēlmes un domas vajag nogalināt, tas ir, saraut ar tiem saikni, izmest no galvas un tad tie mirst. Jo vairāk tu par kaut ko domā, jo vairāk tu baro šo objektu ar enerģiju un tas no tevis neatkāpsies.

Turklāt nav nepieciešams to arī ienīst, jo tādējādi tu arī to baro, iepriecinot naidu. Piemēram, ja divi cilvēki ienīst viens otru, viņiem rodas iekšējs pacēlums, cīņas, dzīves sajūta. Taču, ja tu iznīcini savu naidu pret kādu cilvēku, pārstāj to izjust, līdz ar to tu šo naidu „aizsprosto”.

Tādēļ, virzot sevi precīzi uz mērķi, tu „nogalini” visas savas dzīvnieciskās vēlmes un domas, kas pastāvīgi tevi pavada, cenšoties novērst tevi no garīgā ceļa.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 23.04.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: