Dabā apslēptais augstākais saprāts

Jautājums: Jūs sakāt, ka Radītājs izvēlējās Izraēlas tautu, lai palīdzētu visai cilvēcei pietuvoties Viņam? Taču mēs nedzīvojam ne senatnē, ne viduslaikos – nav redzams, ka mūsdienu pasaulei būtu nepieciešams Radītājs. Par Radītāju runā tikai reliģiozie cilvēki, bet parastajā pasaulē nav Radītāja un neviens pat nejūt Viņa nepieciešamību.

Atbilde: Radītājs ir pati daba. Visa milzīgā dabas sistēma, visaptverošais milzīgais spēks, kas notur visu visumu, tiek dēvēts par Radītāju. Šī definīcija pilnībā atšķiras no tās, ko dod reliģija.

Problēma ir tajā, ka sava ierobežotā prāta dēļ un jūtām, mēs nevaram atzīt, ka augstākajam spēkam arī piemīt sajūtas, sapratne, nodoms, ka tas organizē procesus, kas ved uz zināmu mērķi. Mēs šo spēku iedomājamies kā nedzīvu, piemēram, gravitācijas spēks, kas pievelk un viss. Mēs domājam, ka tikai mums ir saprāts un domas, bet dabai nekā tāda nav.

Tomēr šodien ir liels daudzums zinātnisku rakstu, kuri runā par augstāko spēku, kas attīsta visu matēriju. Šim spēkam ir jau iepriekš noteikta programma un mērķis, saskaņā ar kuru tas virza mūs uz priekšu. Mūsu stāvoklis nav nejaušs, un pasaulē nenotiek nejauša attīstība.

Pat parastajā evolūcijā, kas mums liekas nejauša, patiesībā viss jau iepriekš ir ieprogrammēts. Jo ikreiz savienojas dažādas vēlmes un cīnās viena ar otru, pildot jau iepriekš noteiktu, ļoti precīzu programmu. Tikai mums tā nav zināma, taču šodien zinātnieki jau sāk par to runāt.

No 485. sarunas par jauno dzīvi, 28.12.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed