Vai zinātne garantē panākumus dzīvē?

Jautājums: Par Radītāju interesējas tikai divas cilvēku grupas: reliģiozie vai izcili zinātnieki, dabas pētnieki, tādi kā Einšteins, kuri cenšas saprast, vai pastāv augstākais spēks un cenšas to atrast. Taču visus pārējos Radītājs pilnīgi neinteresē. Kā Viņš ietekmē parasta cilvēka ikdienas dzīvi?

Atbilde: Šim jautājumam nav nekāda sakara ar to, vai cilvēks ir reliģiozs, vai nē. Viņš dzīvo un kopā ar visu cilvēci savas dzīves laikā iziet dažādus attīstības posmus. Ja viņš uzzina, saskaņā ar kādiem likumiem viņš pats un visa cilvēce attīstās, tad savu dzīvi var izveidot daudz veiksmīgāk.

Zinot, kas viņu rīt un parīt gaida, uz kurieni visi virzās, viņš spēs labāk orientēties. Pieņemsim, tu gribi zināt, kādu profesiju labāk dot dēlam, kurš beidz skolu? Tad tev viss būs skaidrs: kā mācīties un ko, ko labāk pirkt. Viss būs jau iepriekš zināms, jo tu zināsi vispārējo programmu saskaņā ar kuru attīsties un iekļausies tās plūsmā.

Tādēļ Radītāja atklāšana ir nepieciešama katram cilvēkam. Mēs šodien izciešam daudz neveiksmju, jo rīkojamies kā akli. Visa cilvēce ar visām tās augstajām tehnoloģijām, izietajām ciešanām un ar milzīgo rūgto pieredzi, uzvedas kā akla, jo nezina dabas programmu.

Neviens no mums neprasa klanīties augstākajam spēkam kā reliģijās – mums tas ir jāizzina, lai atvieglotu dzīvi sev un sagatavotu daudz labāku dzīvi saviem bērniem. Pretējā gadījumā ar katru jaunu paaudzi dzīve sāks kļūt arvien sliktāka un sliktāka.

Nav šaubu, ka mūsu bērni dzīvos sliktāk salīdzinājumā mums. Pirms piecdesmit – sešdesmit gadiem mēs domājām, ka dzīve arvien uzlabosies, ka cilvēce veiks jaunus atklājumus un gūs jaunus panākumus, vairs nebūs karu un pasaule būs brīnišķīga. Un pēkšņi mēs redzam, ka viss notiek otrādi.

Sasniegt Radītāju nozīmē izzināt dabu, tās vispārējo programmu. Izzināšana mums atver acis un ļauj redzēt, kādā pasaulē mēs patiesībā eksistējam, kas mūs vada, kādu spēku tīklā mēs atrodamies. Un tas viss palīdz mums kļūt veiksmīgiem, kas tik ļoti nepieciešams cilvēcei, kura smagi cieš.

Mēs jūtamies arvien vairāk savstarpēji saistīti ar globālām visas pasaules saiknēm un nezinām, kā no tām atbrīvoties. Eiropas savienība pēc visiem neveiksmīgajiem mēģinājumiem apvienoties, tagad vēlas sadalīties, taču visas valstis no tā ļoti cietīs. Viss tādēļ, ka viņi nezina, kā pareizi apvienoties, lai visiem būtu labi.

Programma, kā pievienoties labvēlīgajam, tiek dēvēta par „kabalas zinātni”. Es iesaku visiem to apgūt. Jo katrs cilvēks vēlas gūt dzīvē panākumus. Kabalas studijās viņi iemācīsies, kā to sasniegt. Un tā būs absolūta veiksme, kas citiem nekaitēs, salīdzinot ar to, kā ir tagad, kad mēs gūstam panākumus uz citu sakāves rēķina.

Izredzētā tauta ir tauta, kuras rīcībā ir labošanās programma un mūsu pienākums – to apgūt. Izredzētība ir arī tajā apstāklī, ka mums jāpievērš šai programmai visa cilvēce. Taču, kamēr mēs to nedarām, mūs neieredzēs un spiedīs uz mums arvien vairāk un vairāk. Tas ir tikai šī pasaules spiediena sākums.

Kabalas zinātne ir paredzēta jebkuram cilvēkam un tai nav nekāda sakara ar reliģijām: jūdaismu, kristietību, islāmu, austrumu mācībām vai kaut kādu mistiku. Tā ir saistīta tikai ar augstākā spēka atklāsmi katram cilvēkam.

Un pateicoties šim atklājumam, cilvēks savā dzīvē vairs nekļūdīsies. Un turklāt viņš sāks atklāt augstāko dimensiju un sapratīs, ka mūsu dzīve nebeidzas ar fiziskā ķermeņa nāvi. Jo citādi, kāda jēga šai dzīvei, kurai atvēlēti tikai daži desmiti gadu un kas norit lielās ciešanās un karos.

Jēga ir tajā, lai savas dzīves laikā, šajā pasaulē, paceltos uz nākamo pakāpi. Tas vairs nav fiziskās pasaules līmenis, bet apziņas, jauns sajūtu līmenis. Mēs paceļamies citā dimensijā, atklājam jaunas iespējas, jaunu pasauli.

Kabalas zinātne aicina ikvienu sasniegt šo līmeni, kas ļauj atklāt augstāko spēku un izzināt Radītāju – atklāt dabā esošo mūžību un pilnību.

No 485. sarunas par jauno dzīvi, 28.12.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: