Garīgā kombinatorika

Un ikvienam vīram, kas guļ ar sava tēva sievu, atsegdams sava tēva kaunumu, kopā ar to ir jāmirst, lai viņu abu asinsgrēks uz tiem paliek. [Tora, Levitu grāmata, Kedošim”, 20:11]

Runa iet par augstāko pakāpi attiecībā pret zemāko.

Pastāv īpaša kombinatorika starp tēvu un māti, tas ir, starp visiem vīriešiem, kuri atrodas augstākajā līmenī blakus tēvam, un visām sievietēm, kuras atrodas tajā pašā līmenī blakus mātei. Saikne šeit var būt tikai viena: tēvs, māte un es. Nekādā citā ceļā es nevaru pacelties uz nākamo pakāpi.

Es nevaru kontaktēties ne ar kreiso (sieviešu), ne ar labo (vīriešu) augstākā pakāpiena pusi, ja viņi neattiecas uz mani. Šajā gadījumā starp manu un augstāko pakāpi neizdosies normāla komutācija, un bez tās gaisma nespēs iziet cauri.

Tādēļ Toras aizliegumi tiek pasniegti tik kategoriskā veidā, jo, ja es nepareizi izmantoju pakāpienu, uz kura atrodos – un es to sasniedzu ar lielā pūlēm, tad es to zaudēšu. Tādēļ ir vispārējs noteikums: „Vēlams labāk sēdēt un neko nedarīt, nekā kaut ko darīt nepareizi.”

Jautājums: Garīgajā ir aizliegtas visas saiknes, kas neveido nākamo pakāpienu. Ko nozīmē „aizliegts”?

Atbilde: Tas ir nepareizu kontaktu aizliegums ar augstāku pakāpienu, Ja tu no tā punkta, no kura sāc kontaktu, gribi pacelties par vienu pakāpienu augstāk, lai atklātu Radītāju, tu ikreiz atklāj Viņu ar vien dziļāk un dziļāk un beigās nolaidies zemāk.

Tas līdzinās bērnu spēlei, kad pārbīdot kauliņu, tu virzies uz finālu un piepeši tevi atmet atpakaļ.

No TV pārraides „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 23.04.2014

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: