Pasaule, kurai nav vietas

Garīgajā pasaulē nav līniju, formu, nav ķermeņu, nav nekā. Garīgā pasaule ir divu spēku pasaule: saņemšanas spēka un atdeves spēka, un, izņemot tos, nekā cita nav. Atšķirībā no mūsu pasaules, no mūsu Visuma, garīgajā pasaulē nav attāluma, tai nav nepieciešams apjoms.

Pirms Lielā sprādziena, kā rezultātā izveidojās mūsu Visums, šiem diviem spēkiem vajadzēja radīt telpu, kur pēc tam iekļuva augstākās enerģijas dzirkstele un sāka veidot radījumus – spēkus, planētas, galaktikas.

Tādēļ materiālajai pasaulei ir nepieciešama telpa, vieta. Mēs nevaram iedomāties, ko nozīmē, ja nav telpas, mēs tajā dzīvojam. Turklāt mūsu telpa ir trīsdimensiju, un bez šīm trim asīm mēs neesam spējīgi orientēties.

Mūsu problēma ir tajā, ka mēs atrodamies ļoti skaidrā, saprotamā pasaulē, kur viss ir skaidri noteikts, visam ir sava vieta, un mēs zinām, kas kādu apjomu aizņem.

Garīgajā pasaulē tā nav. Garīgā pasaule ir spēku pasaule, īpašību pasaule – saņemšanas un atdeves pasaule un tikai šie divi spēki tajā darbojas.

Jautājums: Tomēr, kur ir šī garīgā pasaule?

Atbilde: Nav tāda jautājuma „kur tā ir”. Lai atbildētu – kur, nepieciešams norādīt uz vietu, taču tādas nav.

No 479. sarunas par jauno dzīvi, 21.12.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: