Īstenība – augstāka par visu

Jums nebūs zagt un nebūs melot, nedz krāpt savu tuvāko. [Tora, „Levīti”, „Kedošim”, 19:11]

Nezodz nozīmē neuzņemies to, ko tu nevari izlabot, tas pieder citam, nevis tev. Runa iet par cilvēka iespēju robežu apzināšanos strādāt atdeves virzienā.

Tev nav jāpārvelk pie sevis savu neizlaboto vēlmju daļas, tāpēc ka vēlāk nespēsi ar tām strādāt atdeves labā. Tādēļ tev nav tiesību pārkāpt robežu („tava lauka malu”), kas atdala pirmās desmit sefirot no desmitās daļas un tev jānosaka šī daļa kā „nav mans”. Un nav svarīgi, ka tās ir tavas vēlmes. Ja tu nevari tās izlabot, tās nevar būt tavas.

Tev nebūs melot, nedz krāpt” nozīmē, ka tev ir skaidri jāredz robeža starp tām vēlmēm, kurās tu strādā (tavas dvēseles augšējā daļa – Galgalta ve – Einaim) un zemākās dvēseles daļas vēlmēm, ar kurām tu nevari strādāt atdeves labā un veikt attiecībā pret tām ierobežojumu, tām nepieskaroties.

Citiem vārdiem, lai kādas būtu tavas attiecības ar citiem, īstenība stāv augstāk par šīm attiecībām un to dažādajām sekām. Tas nozīmē, ka īstenība ir Radītājs, Viņa vieta, Viņa varenums, pasaules Likums, visuma Likums – augstāks par visu un visiem.

Tādēļ cilvēks nevar strādāt tā, lai īstenība būtu viņa varā. Viņam sevi pastāvīgi jāpakļauj vērtību sistēmai, šīm vērtībām ar viņu nav nekāda sakara – tās vienmēr ir priekšgalā, un viņš tās pieņem kā galveno attiecībā pret visiem viņa lēmumiem.

Jautājums: Ja mēs runājam par saikni starp cilvēkiem, tad starp mums vienmēr ir spēks, dēvēts par „Radītāju”? Tas ir, nav saiknes pašas saiknes dēļ, ir saikne tikai lai apvienotos?

Atbilde: Mums savstarpēji ir jānodibina absolūta un pilnīga saikne, ko dēvē par „Radītāju”. Ja mēs sevi uz to noskaņojam, tad palēnām tā starp mums izpaužas. Tāda patstāvīga noskaņošanās uz maksimālu Radītāja izpaušanos ir mūsu pakāpeniskā kustība uz priekšu saskaņā ar to, kā mēs apgūstam apvienošanās un labošanās metodiku. Tā arī ir Tora.

Tādēļ „tev nebūs krāpt savu tuvāko” nozīmē, ka saikne starp mums nav iespējama bez Radītāja.

No TV pārraides „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 26.03.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed