Atkal viss no jauna, tikai jaunā dimensijā

Jautājums: Ko nozīmē, katru dienu un katru mirkli sākt visu no jauna?

Atbilde: Mēs nekad nesākam no tā stāvokļa, kuru jau izgājām. Ar katru reizi parādās jauna tēma, jaunas sajūtas. Tomēr katru reizi mēs sākam no jauna, pat tik krasi, ka aizmirstam, kas bija iepriekš, it kā nekas nebūtu bijis.

Tas ir tāds stāvoklis, kad neko neatceries, atrodoties it kā miglā, apjukumā, nesaprotamā un neierastā situācijā. Tu jūties pazudis, apmaldījies un nepazīsti to, kas notiek visapkārt. Viss šķiet savāds un neierasts.

Tā tevi aizved uz jaunu stāvokli, kur tev ir nepieciešams veikt secinājumus, izanalizēt, kur tu atrodies, ko dari. Tā tev ir jāsāk katrs jauns etaps, jo tas sevī iekļauj pilnas desmit sefirot attiecībā uz vēlmi, gaismu un stāvokli.

Vēlāk cilvēks pierod pie tā, ka viņā it kā apmaina disketi, instalē jaunu programmu un viņš sāk citādāk uzvesties, reaģēt, redzēt pasauli citādu – viss mainās. Ir jāpierod pie tā, ka mums ir jāiziet liels daudzums izmaiņu. Nemainās tikai tas, kurš neattīstās.

Visa daba attīstās gan nedzīvā, augu, dzīvnieku un visa cilvēce. Taču kabalista attīstība izpaužas realitātes uztveres izmaiņās, viņš dala realitātes uztveri attiecībā pret sevi un savām sajūtām.

Un tas notiek vēl pirms mēs sākam pacelties pa garīgajām kāpnēm, kur notiek ļoti stipras, kvalitatīvas stāvokļu izmaiņas. Starpība starp diviem blakus esošiem pakāpieniem ir milzīga – tās ir dažādas dimensijas.

No nodarbības: no Bāla Sulama vēstules, 26.11.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed