Visi kopā Lielā sprādziena punktā

Jautājums: Kāda ir saikne starp cilvēku attiecībām un attiecībām starp vīrusiem?

Atbilde: Visa daba ir gluži kā viena zupa, kurā mēs visi kopā vārāmies, neatkarīgi no tā, vai tie ir lieli ķermeņi, vai sīki vīrusi. Viss zupā notiekošais tiek nodots visiem, kas tajā atrodas: akmeņiem, augiem, dzīvniekiem, cilvēkiem.

Tā ir globāla, integrāla sistēma. Globāla pasaule nozīmē bezgalīgi saistīta, kurā katrs ir saistīts ar visiem pārējiem. Sacīts, ka caur pieciem pazīstamiem cilvēkiem tu savienojies ar visu cilvēci. Taču šie visa veida savienojošie pavedieni nostiepjas no viena pie otra ne tikai starp cilvēkiem, bet kopumā starp visiem dabas elementiem.

Visums radies no Lielā sprādziena punkta, no vienas saknes, tad sāka izplesties un attīstīties. Kopš tā laika mēs tā arī palikām saistīti viens ar otru. Tas ir tāds tīmeklis, kurā nav neviena atoma vai elementārdaļiņas, kura nebūtu saistīta ar visu izplatījumu.

Mums ar to ir jārēķinās un jānodod jaunajai paaudzei, sniedzot viņiem tieši šādu skatu uz pasauli. Pretējā gadījumā viņus negaida laba dzīve šajā globalizācijas periodā.

Jautājums: Kas katram cilvēkam ir jāsaprot, lai veiksmīgi pārvarētu šo periodu?

Atbilde: Jāsaprot, ka es dzīvoju sistēmā, kur esmu saistīts ar visiem un visi ir saistīti ar mani, ar tik ciešām saiknēm, gluži kā ar metāla stieplēm un mana vismazākā kustība izsauc kustību visā sistēmā, visos tās līmeņos.

Cilvēks to nesaprot un domā, ka ir izolēts no visiem pārējiem. Tomēr tā tas nemēdz būt. Viss nāk no augstākās saknes, no kurienes radās Visums, no Lielā sprādziena punkta un pēc tam izplatījās, nonākot līdz katram līmenim. Ar to ir jārēķinās un jāsaprot, ka mēs atrodamies it kā tajā pašā Lielā sprādziena punktā.

No 446. sarunas par jauno dzīvi, 19.10.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: