Mūsu laimes noslēpums

Īsts dzīves skaistums, siltums, mīlestība, atbalsts, drošuma sajūta – tas viss atnāk no mātes, pēc tam – no ģimenes, tad – no tuviniekiem, bet pēc tam – no saskarsmes vides, kuru mēs paši sev radām. Mēs nostiprinām šo saskarsmes vidi, reiz tajā iekļaujoties kā jauni pāri un nodrošinām to saviem bērniem.

Visas paaudzes – vecmāmiņas un vectētiņi, tēvi un mātes, dēli un mazdēli – savstarpēji saistīti, kopā veidojot kopīgas saskaņas “audumu”. Tādējādi mēs nonākam pie vienotības, pie integritātes un harmonijas, kas atbrīvo mūs no visām nelaimēm un problēmām. Turklāt šī vienotība mums ļauj saprast, kā pareizi veidot visu cilvēcisko sabiedrību – valstī un pasaulē.

Harmoniskas ģimenes radīšanā es redzu cilvēka atlabšanu. Un lai šo sēklu iesētu, nepieciešama auglīga augsne – gādīga un mīloša saskarsmes vide. Sāksim kopā “apstrādāt zemi” – mācīties, kā veidot sabiedrību, kurā mēs jutīsimies labi, kura būs mums kā atbalsts, lai radītu spēcīgas ģimenes un lai viens otru savstarpēji atbalstītu.

Tajā mēs spēsim rast visu: pārliecību tagadnē un nākotnē, veselību, izglītību, kultūru, labas attiecības. Šādā sabiedrībā visiem būs labi un visi jutīsies laimīgi. Šāda cilvēku savstarpējās mijiedarbības forma ir vistuvāka dabai.

Ģimene visciešāk piekļaujas tās centrālajam punktam, no kura mēs bijām radušies, lai taptu par cilvēkiem un lai paši veidotu pārējos apļus, arvien plašākus un kas rezultātā aptver visu pasauli.

Tieši tādā veidā mums izdosies tikt galā ar visiem mūsdienu izaicinājumiem, ģimenes atveseļošanās mudinās mūs mainīt arī citas sfēras. Mēs sāksim beidzot saskarties ar dvēselēm, smaidīt viens otram ar sirdīm un tad sāksim jaunu dzīvi. Uzticīga saikne ar mīļoto cilvēku ikvienam palīdzēs novilkt pavedienus arī pie visiem citiem. Bez tā mēs esam pagrimstoši. Un tāpēc novēlu visiem mums izvairīties no zagšanas – nezagt vienam no otra to siltumu, kuru mums deva māte. Mēs varam uzturēt uguni šajā pavardā, lai tas sasildītu dzīvesbiedru, bērnus, tuvus un tālus cilvēkus – visus bez izņēmuma. Tajā ir mūsu kopējās laimes noslēpums.

No 213. sarunas par jauno dzīvi, 22.07.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: