Babilonas noriets, 4. daļa

Jautājums: Pēc tam, kad egoisma uzplaiksnījums piespieda babiloniešus izklīst pa pasauli, cilvēce attīstījās tikai ar šī negatīvā spēka palīdzību?

Atbilde: Nav tā, ka cilvēkā vispār nebūtu pozitīvā spēka, tas ir katrā cilvēkā, tikai skaidri neizpaužas, nevirza viņu uz priekšu.

Ābrama sekotāji no Nimroda sekotājiem atšķīrās ar to, ka viņos izpaudās divi spēki: izteikts egoisms un neskaidra tieksme pēc kaut kā – pēc atdeves īpašības, mīlestības. Tikai viņi vēl nejuta, ka tas tā ir – sākumā viņi vienkārši meklēja dzīves jēgu. Tā izpaužas otrais spēks – dzīves jēgā, kas augstāka par Zemi, augstāka par egoismu.

Egoisms šajā “plaknē” mums parāda, ko šeit var saņemt, kā var sevi apmierināt, piepildīt. Taču otrs spēks virzās augšup, jo veidots uz savienošanās, apvienošanās pamata. Tas jau ir nākošais līmenis.

Jā, šis spēks ir visos, taču Nimroda sekotājos tajā laikā tas vēl skaidri neizpaudās. Rezultātā viņi darīja to, ko bija iespējams darīt esošajā posmā: pārcēlās vai arī veidoja jaunus kontaktus, sajaucās vai karoja, noslēdza vienošanās, laulības vai arī otrādi. Taču tas viss – zemes līmenī.

Un tikai mūsdienās viņos sāk mosties šis dzīves jēgas aicinājums. Taču, ņemot vērā, ka savā vidū viņi neredz Ābramu, tāpēc grimst narkotikās, visāda veida ekscesos, karos un tamlīdzīgi – vienalga kas, lai tikai piepildītu, “aizbāztu” savu tukšumu.

Turpinājums sekos…

No TV pārraides “Babilona vakar un šodien”, 4.daļa, 27.08.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: