Diženuma vienkāršība

Jautājums: „Garīgo pasauļu melodijas” ir mākslas sfēra, kurai šodien jāatklājas visiem. Es to nosauktu par pakāpi, kas atrodas nedaudz augstāk salīdzinājumā ar klasisko mūziku, jo garīgo pasauļu melodijās ietverta sestā sajūta (punkts sirdī). No pirmā acu uzmetiena, melodijas šķiet diezgan vienkāršas, ne ļoti faktūras, taču…

Atbilde: Melodija „Radītājs slēpjas” („El Mistater”) atskan ļoti vienkārši, iespējams pat kā nepabeigta, kā mazs skaņdarbs, taču tā ir harmonijas izpausme augstākajā izzināšanā vai harmonijā, kas atklājas.

To pavada ļoti augsti vārdi par augstāko, mūžīgo, absolūto, vienīgo vienoto spēku, kas mūs ieskauj un virza uz noteiktu, ideālu, pilnības stāvokli.

Šī melodija cildina desmit pārpilnības, mūsu pasaules pārvaldes plūsmas, kas nonāk lejup pie mums, kuras mūsu egoistisko īpašību dēļ, kas izpaužas šīs pasaules līmenī, diemžēl pārvēršas pilnīgā pretstatā.

Tā vietā, lai sevi atklātu garīgās pārpilnības uztverei, tai līdzinātos savstarpējā harmonijā, absolūtā, labestīgā saskarsmē, mēs to visu izkropļojam un rezultātā saņemam garīgās enerģijas mazumiņu, kas atdzīvina mūsu pasauli.

No TV raidījuma „Sarunas ar Mihaelu Laitmanu”, 09.02.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: