Kabala un Junga psiholoģija

Kongress Bulgārijā, 4. nodarbība

Jautājums: Daudzas atbildes uz jautājumiem par pasaules izpratni un apzināšanos es atradu Junga psiholoģijā. Vai pastāv saikne starp kabalu un psiholoģiju?

Atbilde: Kabala un materiālistiskā psiholoģija cieši saistītas. Taču lieta tā, ka psiholoģija nodarbojas ar dzīvnieka psiholoģijas pētniecību, šo dzīvnieku dēvē par „cilvēku”.

Jebkuram dzīvniekam: zirgam, pērtiķim, zilonim ir sava uzvedības, saskares psiholoģija utt. Tāpēc cilvēka psiholoģiju var pētīt kā dzīvnieku, ar Junga un citu zinātnieku darbu palīdzību, jo viņi pēta parasto cilvēka dabu.

Taču, ja jūs vēlaties studēt dvēseles psiholoģiju, tad parastā psiholoģija jums nepalīdzēs, ar to būs nepietiekami. Zinātnieki psihologi nespēj to izpētīt, jo paši nespēj izprast šo dvēseli. Šeit jau ir nepieciešama kabala.

Studēt kabalu atnāk cilvēki, kuri jūt, ka viņiem ir jāizzina dzīves jēga. Taču, ja jūs apmierina parastā psiholoģija, tad nodarbojieties ar to, tā ir jūsu darīšana.

Kabala ir vajadzīga tam cilvēkam, kurš nespēj dzīvot bez skaidras atbildes uz jautājumu: „Kādēļ es dzīvoju?”. Ja šis jautājums jūsos „nedeg”, tad varat nodarboties ar visu, kas tīk. Mēs tādus cilvēkus pie sevis pat neaicinām, lai nodarbojas ar ko citu.

Ja mēs runājam par cilvēka uzvedību mūsu pasaulē, tad tā ir parasta materiālistiskā psiholoģija. Tā ir pareiza un patiesa mūsu ikdienas uzvedības ietvaros, un tiek pētīta ar mūsu pasaulīgo īpašību palīdzību attiecībā pret cilvēkiem, sabiedrību un pēc tam tiek pierakstīta un sistematizēta.

Taču, ja mēs vēlamies pētīt tā cilvēka uzvedību, kurš paceļas virs savām egoistiskajām īpašībām, tad tur jau psiholoģija pārvēršas par kabalu, jo cilvēkam ir jāmaina saņemšanas īpašība uz atdeves īpašību, jāmaina egoisms uz altruismu, jāsajūt, ka atstāj egoistisko ķermeni. Ja viņš šos stāvokļus izzinās un tos pierakstīs, viņam būs tā psiholoģija, kas dēvēta par „kabalas zinātni”.

Kabalas zinātne nenodarbojas ar parasta cilvēka uzvedību mūsu pasaulē. Ar to nodarbojas materiālistiskā psiholoģija. Tāda ir to pēctecība: pirms cilvēks atklāj Augstāko pasauli – to, ko viņš sajūt savā altruistiskajā vēlmē – mums ir darīšana ar psiholoģiju.

No šī brīža un tālāk mums ir darīšana ar kabalu. Tāpēc Jungs un visi citi psihologi izraisa interesi tikai mūsu pasaules līmenī. Augstāk par mūsu pasauli viņi neeksistē.

No 4. nodarbības Bulgārijas kongresā, 11.07.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: