Kā attīsta tuvākā sajūtu orgānu

Jautājums: Kā attīsta tuvākā sajūtu orgānu?

Atbilde: Tuvākā sajūtu orgāns attīstās, pateicoties centieniem piespiedu kārtā pakļauties pareizai saskarsmes videi un pievienot tai ārējo sabiedrību, līdz viņi saplūdīs kopā, un es viņiem kalpošu. Ar savu mīlošo attieksmi pret viņiem es atklāšu Radītāju atbilstoši formas līdzībai.

Atbilstoši tam, kā es pūlēšos sniegt labumu saskarsmes videi, es atklāšu Radītāju, jo arī Viņš labi un ar labsirdību izturas pret viņiem: gan pret sliktajiem, gan labajiem. Tāpēc arī man ir jāpūlas tādā pašā veidā izturēties pret visiem.

Par sliktiem tiek dēvēti tie cilvēki, kuri cenšas būt labi, taču pagaidām pār viņiem valda ļaunums. Atklājot savu attieksmi pret viņiem daudzveidīgā formā, es atklāju Radītāju, spriežot pēc tā, cik lielā mērā man ir jāsasniedz atbilsme ar Viņu.

Pārbaude un noskaidrošana ir iespējama tikai attiecībā pret saskarsmes vidi. Man nav citas vietas, kur es varētu satikt Radītāju, redzēt Viņu un novērtēt, ar ko es atšķiros no Viņa. Viņa forma atklājas plašas publikas vai grupas vidū, tas ir, saskarsmes vides, pasaules vidū. Tāpēc „pasaule” (olam) ir Radītāja „apslēptība” (alama).

Ja es arvien labāk pūlos izturēties pret pasauli un atbilstoši tam varu mainīt sevi, es atklāšu tajā Radītāju. Nav citas vietas, kur būtu iespējams Viņu sajust, jo Viņam nav formas. Ja, mainot sevi, es sāku citādi, tas ir, ar labestību izturēties pret pasauli, tad attiecīgi atklāju, ka pasaule ir Šekina, kurā mājo Šohens, Radītājs.

No sagatavošanās nodarbībai, 26.15.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: