Tu viens esi atbildīgs par visu

Jautājums: Kāpēc ir teikts, ka visa Israēla tauta ir atbildīga viens par otru?

Atbilde: Ja es – vienīgais cilvēks pasaulē, kurš nosaka mūsu kopīgās tilpnes stāvokli, tad saprotams, ka viss ir atkarīgs no manis.

Jautājums: Taču es neesmu viens šajā sistēmā? Vai citi arī to ietekmē? Ir grupa!

Atbilde: Grupa ir atkarīga no manis, viss ir atkarīgs no manis. Visi septiņi miljardi atrodas pastāvīgā stāvoklī un tikai es mainos, un visu nosaku. Es viens esmu atbildīgs par viņiem un brīvi rīkojos, bet pārējie neko nedara.

Es runāju ar Radītāju un esmu atbildīgs Viņam par visiem pārējiem – par visiem labiem darbiem un pārkāpumiem! Ja viņam ir kādas pretenzijas pret cilvēkiem, lai runā ar mani. To dēvē par galvojumu.

Galvojums nozīmē, ka es esmu garants visiem pārējiem. No viņiem nav ko prasīt – es maksāju par visu.

Sāc domāt, vadoties no šī punkta un neuzskati to par fantāzijām. Tā patiešām notiek, tu patiešām esi atbildīgs par visiem.

Kad klausies ziņas vai redzi, kas notiek uz ielas, vai dzirdi biedru sūdzības, jo viņiem neizdodas sasniegt garīgo pakāpi, laboties, savstarpēji savienoties – no šī brīža zini, ka tas viss ir tavās rokās. Tu par visu esi atbildīgs.

Tu radi visu labo un ļauno pasaulē: gan materiālajā dzīvē, gan garīgajā. Pārējie nerīkojas ar sevi, viņi ir pasīvi dalībnieki. Viņi neko nelemj, tikai tu nosaki, kā Radītājs izturēsies pret viņiem. Pār viņiem gāžas viesuļvētra, cunami, kari, nelaimes – kas vainīgs? Tu!

Visa Israēla tauta – galvotāji viens par otru, turklāt ikviens ir atbildīgs par savu īpašību un par visu, kas notiek pasaulē attiecībā pret viņu. Ikviens ir atbildīgs par pasauli, par sabiedrības un pasaules labklājību.

Un nesaki, ka tu esi atkarīgs no citiem. Tev jānonāk pie tā, lai izlemtu, ka visa pasaule atrodas absolūti labā stāvoklī.

No nodarbības: no raksta „Toras iedošana”, 21.05.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed