Bez palīdzības neiztikt

Jautājums: Kāpēc Radītājs grib novest mūs pie apziņas, ka mēs paši neesam spējīgi sasniegt mērķi? Ja es to zinātu, uzsākot studēt kabalu, tad neturpinātu!

Atbilde: Tu vari sasniegt mērķi, tikai tev ir nepieciešama palīdzība! Vai tad ikdienas dzīvē tu vari iztikt bez palīdzības, kad esi zīdainis, mazs bērns vai nokļūsi kādā jaunā darbā?

Cilvēks pats neko nevar izdarīt: viņu laiž pasaulē citi cilvēki, apmāca un apglabā. Viņš pats nav spējīgs sev palīdzēt, turklāt vēl mainīt savu iekšējo dabu.

Jautājums: Taču, kāpēc Radītājs tā ņirgājas par mani, sūtot man nepatikšanas?

Atbilde: Radītājs dod tev vingrinājumus, lai tu beidzot vērstos pie Viņa un lai šis lūgums patiešām būtu par īpašību līdzību, par saplūsmi, par vienlīdzību ar Radītāju.

Taču tu lūdz Radītāju, lai Viņš dotu tev šajā pasaulē panākumus, veselību, naudu, goda apliecinājumus – visu vairāk un vēl piedevām nākamo pasauli. Un sūdzies, ka nesaņem visu to. Lai iemācītu tevi būt ne tik piezemētam egoistam, bet būt cilvēkam, Ādamam, līdzīgam Radītājam, nākas tevi daudz slīpēt, līdzko tu sapratīsi, kas ir jālūdz.

Galvenais, tev ir jālūdz ar sapratni, ka tev nekas nav vajadzīgs, izņemot to, lai pielīdzinātos Radītājam un atdalītos no sevis paša.

No nodarbības: no raksta „Toras iedošana”, 13.05.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: