Vai kabalists redz izlabotāku pasauli?

Jautājums: Vai kabalists redz pasauli tajā pašā stāvoklī, kā redz parasts cilvēks, vai izlabotāku?

Atbilde: No vienas puses, kabalists redz pasauli izlabotāku. Atbilstoši tam, cik lielā mērā viņš atklāj, ka Radītājs jau ietērpjas pasaulē, viņam nav nekādu pretenziju. Taču viņš tāpat arī redz tādas vietas, kur pasaulei ir nepieciešama Radītāja ietekme, taču Radītājs nevar tur ietērpties, jo nav pietiekamas vēlmes.

Un tomēr man ir jāsaka, ka gan liels kabalists, gan mazs, gan arī tas, kurš pagaidām nav ienācis garīgajā pasaulē un nav atklājis Radītāju, ir atkarīgs no tā, ko viņam rāda. Šajā aspektā nav starpības starp mazu cilvēku un lielu. Augstākajam spēkam, apslēptības vai atklāsmes spēkam, ir pilnīga vara pār visiem.

Lielam kabalistam var sūtīt tādu apslēptību, ka viņš nokritīs no saviem sasniegumiem. No augšienes ar viņu var izdarīt visu. Ja cilvēks arvien tālāk virzās uz priekšu, viņš arvien vairāk pārliecinās, ka viņā nekas nepaliek, ko viņš varētu vadīt pats.

Radītājs vispirms arvien vairāk atklāj savu varu pār cilvēku, un cilvēks beidzot pazīst Radītāju, pateicoties tam, ka Radītājs viņā ietērpjas. Ietērpjas nozīmē, ka vada viņu pilnīgi visā.

No nodarbības: no Zoar Grāmatas, 18.04.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: