Sāls – ciešas savienības simbols

Bet visi tavi ēdamie upuri tev ar sāli jāsālī, un lai nekad netrūkst pie tava ēdamā upura tava Dieva derības sāls; nesot savus upurus, tev tos būs upurēt ar sāli. (Tora, „Levijs”, „Vaikra”, 2:13)

Torā liela loma tiek piešķirta sālim. Arīdzan mūsu pasaulē mēs redzam, cik tas ir svarīgs, bez sāls nav iespējams dzīvot.

Sāls ir pasaulē vienīgais dabīgais konservants, kas nodrošina visu. Senatnē, lai saglabātu produktus, tos apbēra ar sāli. Šodien, konservējot produktus, vēl pievieno arī cukuru. Taču tas nav dabiskais konservēšanas veids, kurā tika izmantots tikai sāls.

Sāls saglabā visu, tāpēc tiek dēvēts „brit melah”, proti, sāls savienība. Tādēļ sāls vienmēr bija ļoti dārgs, tas bija zelta vērtībā.

Ja es ar kādu noslēdzu savienību (brit), kā, pieņemsim, ar Radītāju, atnesot viņam dāvanā maizi, proti, savu izlaboto daļu, man ir jāatnes maize ar sāli. Tas nozīmē, ka es patiešām esmu izlabojis savu vēlmi.

Garīgajā veidā tas nozīmē, ka esmu pilnīgi izlabojis esošo vēlmi, tas ir, visu savu egoismu, kas manī izpaudās šajā laikā, esmu izlabojis uz altruismu. Pie tam es apsveru, ka šī ir beigu labošanās. To tad arī personificē sāls.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 27.11.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: