Cilvēka uzdevums – kalpot Radītājam

No Bāla Sulama raksta „Priekšvārds grāmatai „Panim Meirot””, 6. p.: Jūs taču bijāt radīti, lai, pēc lauku darbu pabeigšanas, kopā ar saviem ēzeļiem atgrieztos pie vienas redeles.

Tāpat kā nav ēzeļa uzdevums kalpot visiem viņa paaudzes ēzeļiem pasaulē, tāpat arī nav cilvēka uzdevums kalpot visu būtņu ķermeņiem, viņa dzīvnieciskā ķermeņa laikabiedriem.

Ēzeļa uzdevums – kalpot cilvēkam, kurš stāv augstāk par ēzeli, lai nestu cilvēkam labumu. Turpretim cilvēka uzdevums – kalpot Radītājam un pabeigt Viņa nodomu.

Jautājums: Kā cilvēks var būt pārliecināts, ka kalpo Radītājam?

Atbilde: Kalpot Radītājam nozīmē realizēt Viņa radīšanas nodomu sniegt radījumiem baudu. Vairāk tev nav ko dot Radītājam, kā tikai atklāt to, ka Viņš tevi mīl, kas ir iespējams, pateicoties tikai īpašību līdzībai. Tas tiek dēvēts par kalpošanu. Vecāki gaida no bērniem tikai atzinību par vecāku mīlestību, neko vairāk.

Kabalisti mums māca, kā to izdarīt. Ja es nesajūtu neko citu, izņemot šo pasauli, tad neko nezinu par Radītāju. Kabalisti dod man padomus, kas jādara, lai sasniegtu mērķi. Tāpat ir skolotāji, kuri mani māca.

Vērojot dzīvniekus, mēs pārliecināmies, ka, ja māte nerūpējas par savu mazuli, tad tie nespēs izdzīvot. Viņai tie ir jābaro, jāiemāca sadabūt sev iztiku un tad viņi spēs dzīvot.

Tas pats attiecas uz garīgo pasauli – cilvēks pats neko nezina. Viņam pilnībā ir jāuzticas skolotājam. Tāpat arī mazs kucēns pastāvīgi seko mātei, jo bez viņas viņš aizies bojā. Taču cilvēks domā, ka viņš ir gudrs un pats visu zina.

No nodarbības: no „Priekšvārda grāmatai „Panim Meirot””, 13.03.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: