Senatnes viedo brīdinājums

No Bāla Sulama raksta „Priekšvārds grāmatai „Panim Meirot””, 3. p.: Zināms, lietderīgais un kaitīgais spēks darbojas paralēli, tas ir, jo vairāk labuma, jo vairāk arī iespējamā ļaunuma. Un par cik katra atsevišķa cilvēka spēks ņem virsroku pār visu dzīvnieciskās pasaules spēku visās paaudzēs un laikos, tad arī ļaunais spēks tajā ņem virsroku pār visiem.

Un kamēr tas nav pacēlies tik lielā mērā, lai savu spēku izmantotu tikai labiem mērķiem, tam nepieciešama pastiprināta aizsardzība, lai tas neiegūtu par daudz gudrības un zinību. Tādējādi pirmie viedie noslēpa Zinības no ļaužu masām, aiz bailēm, ka gadīsies negodprātīgi mācekļi, kuri zinību spēku izmantos ļaunos nolūkos un nodarīs kaitējumu, un, izmantojot cilvēka milzīgo spēku, lai apmierinātu savu mežonīgo dzīvniecisko kaisli, iznīcinās visu universumu.

Saprotams, ka, ja iedot cilvēces rokās pārāk lielu spēku, kas neatbilst tās saprātam, tad šis spēks var kļūt bīstams. Tas līdzinās bērnam, kurš izaudzis par divmetrīgu milzi, taču joprojām ir garīgi atpalicis, tāpēc var izdarīt bīstamas darbības.

Tas pats notiek ar cilvēci, kura saņēmusi atombumbu un līdz zobiem apbruņojusies ar supermoderniem ieroču veidiem. Ieroči ir visizplatītākā, vispopulārākā un izdevīgākā prece.

Taču, diemžēl cilvēciskais saprāts netiek līdzi tehnoloģiju attīstībai. Gluži otrādi, aiz gada gads līderi kļūst arvien sīkāki, ar pūlēm orietējoties šajā pasaulē un nesaprotot, kurp tā iet. Problēma ir tajā apstāklī, ka ar zinātnes attīstības palīdzību, mēs izgudrojām visus iespējamos līdzekļus, kas tikai nostiprina mūsu egoistisko vēlmi gūt baudu, pretmetā tam, lai to vājinātu.

Tādējādi mēs esam nonākuši tādā muklājā, tik lielā mērā apbruņojuši savu egoismu, ka tagad nezinām, kā no tā izķepuroties un atbrīvoties. Tā ir milzīga problēma.

Tāpēc senatnes viedie brīdināja, ka nedrīkst atklāt zinātni visiem pēc kārtas, jo cilvēki to var izmantot ļaunos nolūkos. Tādējādi viņi aizvēra tautas priekšā gudrības vārtus. Taču mūsdienās, gluži otrādi, ikviens var iestāties universitātē un iegūt jebkuru specialitāti, lai vēlāk to izmantotu savas egoistiskās vēlmes labā. Šodien internetā var atrast instrukciju, kā pašam izgatavot atombumbu. Visu var iemācīties un izdarīt.

Taču ar kabalas zinātni bija citādi. Kabalisti neatļāvās atklāt kabalas zinātni, līdz cilvēki sāka krist izmisumā no savas egoistiskās attīstības šajā pasaulē. Pēc tam jau kļuva iespējams viņiem nodot šo gudrību un arī tikai tādā veidā, ka tā var darboties tikai labošanās nolūkos. Savādāk to nevar izmantot.

Šo zinātni nav iespējams izmantot, nodarot ļaunumu sev vai citiem. Kabalas zinātnē pastāv noteikums: kamēr neesi ieguvis ekrānu un atstaroto gaismu, atdodošās vēlmes, mīlestību pret tuvāko un saikni ar viņu, tu nevari izmantot šīs zinātnes spēkus. Šie spēki tevī neatklāsies. Taču, ja tomēr atklāsies, bet tu tos izmanto nepareizi, tad šie spēki nekavējoties izzūd.

No nodarbības: no „Priekšvārda grāmatai „Panim Meirot””, 09.03.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: