Melnā punkta balināšana

Garīgajā pasaulē cilvēka izaugsme līdzinās mēness fāzēm, pastāvīgam atjauninājumam. Mēness nozīmē Malhut, kas pati par sevi ir tumša un nespīd, taču, pateicoties atstarotajai gaismai, sasniedz savu labošanos. Mēness labošanās tiek dēvēta par apgaismošanu, tas ir, pacelšanos, līdz tiek sasniegta Binas pakāpe, pateicoties kurai Mēness kļūst balts. Melnais punkts, pateicoties tam, ka labojas, katru mēnesi pārvēršas baltajā punktā.

„Mēness” (hodeš) nozīmē atjaunošanos (hiduš) un tas ne vienmēr ilgst 30 dienas. Tikai pēc darba ar savu garīgo parcufu dalīsies daļās – „galva, rumpis un nobeigums”, pa desmit sefirot katrā daļā, rezultātā no tā izveidosies 30 daļas. Taču patlaban katru sekundi mēs varam iziet atjaunošanos, jo vēl neatklājam detaļas katrā noskaidrošanas punktā, kontaktā ar Radītāju.

Atrodoties savu biedru lokā, galvenais patlaban ir papūlēties izveidot no sevis „embriju”. Radītājs ir jāiztēlojas kā absolūtas grupas tēls, kuras locekļi atrodas vienotībā un mīlestībā, un man tajā tikai vajag iekļauties. Caur grupu es spēšu saņemt spēkus, kas man palīdzēs atcelt savu egoismu.

Man jāatceļ savs egoisms attiecībā pret visām dzīves situācijām. Taču tas nenozīmē, kā cilvēks dažreiz kļūdaini domā, ka man nekas nebūtu jādara un nekustīgi jāsēž, meditējot, atceļot sevi augstākā priekšā. Pašatcelšana nozīmē mana egoisma atcelšanu, nevis bezdarbību.

Man ir jāveic tieši darbības un pat ļoti ātri! Man jāturas pretī viesiem traucēkļiem, kas aizsedz no manis vienīgo Augstāko spēku, darošu labu. Man ir jānolemj, ka aiz visiem šķēršļiem stāv Radītājs, ka viss nāk no Viņa: gan es, gan mans apkārtējo biedru loks.

Pastāv tikai viens melnais punkts, vadoties no kura, es veicu noskaidrošanu attiecībā pret sevi pašu un apkārtējo sabiedrību. Šis punkts vēlas visu nomelnot un liek man visu uztvert no mana egoisma viedokļa. Šis melnais punkts man ir jāpārvērš baltajā, lai saprastu, ka viss notiek pēc Radītāja gribas, Viņa vadības ietekmē un, pateicoties tam, man jāvirzās uz priekšu.

Ja pieliekam tādas pūles un viens otram palīdzam, tad ātri vien nonāksim pie stāvokļa „embrijs”.

No sagatavošanās nodarbībai, 16.02.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: