Vilku barā…

Jautājums: Pieņemsim, kāda uzņēmēju sabiedrība, pateicoties savstarpējam atbalstam, nonāca pie secinājuma par integrālās mijiedarbības nepieciešamību un nolēma mainīt virzienu. Kādas stratēģiskas izmaiņas viņi varētu veikt, ja to apzinātos?

Atbilde: Problēma ir tajā apstāklī, ka uzņēmēji dzīvo egoistiskā sabiedrībā, kā vēža audzējā un ir šīs sabiedrības daļa. Tāpēc ir grūti iedomāties, ka viņi kaut kādā veidā sāktu reformēt to biznesa sabiedrību, kurā atrodas. Tas iespējams, ja tikai viņu būs daudz un viņi pakāpeniski apzināsies pārmaiņu nepieciešamību, kurām jānotiek viņos un viņu savstarpējos sakaros.

Šādu reformu varētu īstenot kādā atsevišķā valstī, proti, kādā slēgtā sistēmā, taču tikai tādā gadījumā, ja šī valsts spēs apzināti nonākt pie integrālās formas, izveidojot pareizus sakarus starp visiem sabiedrības slāņiem: augstāko, vidējo un zemāko šķiru. Taču, ja vienkārši skaidrot atsevišķam mazam biznesmenim, kā pārkārtot viņa biznesu saskaņā ar mūsdienu pasaules mainības tendecēm, tad diez vai tas ir iespējams.

Viņš ir „ieslēgts” sistēmā, kur visi viens otru aprij. Tajā valda konkurence, korupcija, nežēlīga savstarpējā saikne un pārcelt viņa mazo biznesu uz jaunām sliedēm, lai ražotu to pašu nepieciešamo un pārdotu savu produkciju, kas apmierinātu viņa vitālās vajadzības un ne vairāk, ir tas pats, kas labsirdīgai mazai zivtiņai nonākt starp haizivīm, kuras to momentāni aprīs. Viņš neizdzīvos tādā naidīgā vidē.

No TV pārraides „Laikam ritot”, 16.09.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: