Liels belziens pa akmens sirdi

No raksta „Shamati”, nr. 19: Cilvēkam galvenais ir censties iegūt spēcīgu vēlmi sasniegt atdevi un pārvarēt savu egoismu. Turklāt vēlmes spēks tiek mērīts, balstoties uz kavējumu un apstāšanās skaitu – proti, cik daudz laika paiet starp vienu pārvarēšanu un citu, kad cilvēks piepeši vidū apstājas un izjūt kritumu.

Par spēcīgu vēlmi dēvē tādu, kad pārtraukums neaizņem viņam daudz laika un viņš tūdaļ no jauna mostas darbam. Tas notiek ar cilvēku, kurš vēlas sasist milzīgu akmeni un ņem lielu veseri. Ja viņš, atvēzējies, stipri sit pa akmeni – ne lēni un palēnām, bet mobilizē visus savus spēkus, tad acumirklī akmens padodas un no vesera trieciena sašķeļas.

Tādā veidā var pārbaudīt un novērtēt savu virzību uz priekšu, vai saīsinās kavējumi, pārtraukumi starp stāvokļiem, augšupejām un kritumiem. Vai mūsu spiediens, spēks, pateicoties kuram mēs izlaužamies uz priekšu, kļūst arvien stiprāks. Vai mēs pārlēcam no stāvokļa stāvoklī ar lielāku enerģiju, vēlmi, uzstājību, neatliekamu nepieciešamību.

Tieši pamatojoties uz šo kritēriju, mēs sevi pārbaudām: cik daudz laika dienas gaitā esam iztērējusi veltīgi, domājot tukšas domas, veicot darbības, kuras tiešā veidā nav saistītas ar radījuma mērķa sasniegšanu, nav saistītas ar Radītāju.

Kas tāds vienkārši nevar būt, jo viss taču tiek vadīts un nāk no viena avota un atgriežas Viņā atpakaļ. Tupretī mēs esam tikai vidus starpposms, kurš savieno vai atvieno šo saikni starp diviem punktiem: darbības sākuma, kas nāk no Radītāja un darbības rezultāta, kas atgriežas pie Radītāja.

Nepieciešams apzināties, ka mēs atrodamies vidū un caur sevi mums jāsavieno visa radītā radība, kas mūsos realizējas. Tikai mūsos ir šī īpašā sfēra – brīva no Radītāja. Un ja mēs cenšamies sevi piepildīt ar Viņa klātbūtni, lai Viņš kļūtu gan cēlonis, gan gala adresāts, tad sanāk, ka mēs visu atgriežam Bezgalības pasaulē, bezalīgajā gaismā, kas piepilda visu realitāti.

Realitāte tie esam mēs, jo mūsos īstenojas viss. Tādējādi, spriežot pēc tā, cik ļoti centies saīsināt starpstāvokļus, palielinot sava spiediena jaudu un sitiena spēku, ir iespējams novērtēt savu virzību uz priekšu.

No sagatavošanās nodarbībai, 14.01.2014.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: