Egoisms – mūsu vadītājs

Jautājums: kādu lomu egoisms spēlēs pārejas posmā uz jaunu formāciju, ņemot vērā to, ka tas ir pilnīgi attīstījies?

Atbilde: Egoisms mums palīdzēs, demonstrējot, kur un kādā veidā pievienot tam pretējo, labestības spēku, lai tie savstarpēji līdzsvaroti attīstītos.

Egoisms ir mūsu vadītājs, kurš parāda, kas jādara. Egoistiskās vēlmes vienalga noteiks cilvēka darbību, mēs nekādā gadījumā šeit neko nenovācam, neatmetam to, ko esam radījuši. Mēs tikai pievienojam pozitīvo sastāvdaļu visam, kas patlaban pakāpeniski mirst un to atdzīvinām.

Jautājums: Jūs sacījāt, ka altruistiskais spēks ir radošais spēks. Vai egoisms arī var radīt?

Atbilde: Egoisms lieliski var radīt. Palūkojieties, ko egoisms ar mums ir nodarījis?! Un tas viss ir uz labu. Dabā nekas slikts neeksistē.

Tā ir dabas programma, kuru mēs pildām neapzināti, spēku iedarbībā. Katru reizi, sajūtot, ka šajā stāvoklī mums ir slikti, mēs sākam virzīties uz nākamo, labāku stāvokli. Egoisms zemapziņā mums norāda: tur tev būs labi, bet tur – nē. Tas virza mūs no iekšienes, liek nojaust, kas jādara.

Ego vada visus mūsu spēkus, visas īpašības un precīzi visus virza uz priekšu. Reizēm mēs kaut kur raujamies, pieņemsim, uz sociālisma celtniecību vai vēl uz ko citu, taču tikai tādēļ, lai saprastu attīstības atzaru strupceļus. Taču pēc tam turpinām attīstīties tālāk.

No TV pārraides „Integrālā pasaule”, 24.10.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: