Noskaidro savā sirdī īstenību

Tā Ārons lai glabā Israēla dēlu vārdus tiesneša krūšu zīmē uz savas sirds, kad viņš ir svētnīcā, lai tos pastāvīgi pieminētu Tā Kunga priekšā. (Tora, „Iziešana”, „Tecave”, 28:29)

12 akmeņi, kas ielikti Hosannā, simbolizē egoisma labošanu, jo egoisms ir akmens (akmens sirds – „Lev ha Even”), kas ar nolūka palīdzību pārvēršas dārgakmenī.

Tad, kad cilvēks pareizi strādā, spītējot savam ego, kurš paliek viņā tāds, kāds tas ir, tad visi 12 akmeņi kļūst par pilnībā izlabota Israēla (tie, kuri tiecas pie Radītāja) stāvokļa simbolu.

Tas viss savienojas kopā garīgajā objektā „Ārons”, kas ir visaugstākais objekts – koens, kurš attiecas uz Keter sefiru un atrodas kontaktā ar Augstāko spēku, ar Radītāju. Ja cilvēks sasniedz šādu stāvokli, tad izlabojas visi viņa „ietērpi”, visa apkārtne, tas ir, viss, kas attiecas uz viņa iekšējām īpašībām un līdz ar to viņš sasniedz pilnīgu labošanos.

Principā viss Universs, viss, ko mēs redzam, ir mūsu iekšējā stāvokļa atveidojums: tas, kas atrodas manī, es redzu to it kā no ārpuses. Tādā veidā ir iekārtots cilvēks. Proti, visa pasaule, visi cilvēki ir mana „es” daļas. Tāpēc, izlabojot sevi, cilvēks izlabo pasauli un ne citādi.

No ārpuses neko nevar izlabot. Cilvēces vēstures attīstības gaitā mēs ne reizi vien mēģinājām to izdarīt un nekas nesanāca. Kabalas zinātnē tiek klāstīts par to, ka ja cilvēks patiešām vēlas ko izlabot, tad šis labojums atrodas tikai viņā. Viņam jānonāk pie tāda stāvokļa, kad sasniegs dižā koena līmeni un visas viņa izlabotās egoistiskās īpašības sāks tā savienoties viena ar otru, ka viņš atklās absolūti visu.

Tāpēc, raugoties uz Hosannu, cilvēks, kurš noskaidro īstenību, kā pie vadības pults spēs redzēt tagadni, pagātni, nākotni un visu Universa sistēmu.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 28.08.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: