Durvis vairs nav aizslēgtas

Bāls Sulams „Raksts Zoar Grāmatas nobeigumam”: Visās paaudzēs bija tikai nedaudzi cilvēki, kuri, mērojot garīgos pakāpienus, pacēlās augšup, lai sasniegtu izzināšanu un saplūsmi. Par to sacīts: „Es atradu vienu cilvēku no tūkstoša. Tūkstoš cilvēku ienāk istabā, bet viens nonāk pie gaismas”. Turklāt Mašiaha paaudzē ikviens var nonākt pie saplūsmes un izzināšanas.

Tādā veidā mūsdienās viss tūkstotis nonāks pie gaismas, pie izzināšanas. Protams, tas prasa pūles – pretējā gadījumā mums neizveidosies garīgās tilpnes. Taču no augšienes vairs netiek likti nekādi ierobežojumi un ikviens ceļā var saņemt daudzu cilvēku atbalstu, kuri tiecas sasniegt to pašu.

Pie tam pasaule, kura krīt bezdibenī, tāpat dod pietiekami daudz iemeslu, kas „attaisno” mūsu acīs garīgo procesu. Pat egoisms tam piekrīt, cerot saņemt lielu laimestu.

Tādējādi Mašiaha paaudzē patiešām visiem ir atvērtas durvis, kas ved uz garīgo dimensiju. Mūsos atklājas tik lielā mērā sabojāti rešimot, ka mēs nonākam pilnīgā pretstā ar garīgo pasauli, noripojam līdz pašai malai. Šeit vairs nedarbojas nekādi ierobežojumi. Katram, kurš uzsāk ceļu, ir apsolīts no augšienes: „Ja papūlēsies – saņemsi”.

Taču iepriekš pat milzīgas ciešanas negarantēja panākumus. Cilvēks varēja ieguldīt lielas pūles un neko nesasniegt, toties ar viņa palīdzību sasniedza kāds cits. Tomēr viņa ieguldījums saglabājās. Tādā veidā darbojās visa sistēma, vēl nesasniegusi labošanās fināla etapus.

No otras puses, šodien pienācis finālstāvokļa laiks. Mēs labojam tik dziļu sistēmas slāni, ka iepriekšējie aprēķini tiek atcelti. Katrs, kurš ieguldīs pūles, saņems savu atalgojumu „uz rokas” – garīgajā tilpnē.

No nodarbības: no raksta „Raksts Zoar Grāmatas nobeigumam”, 22.12.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: