Nepieļaut cilvēces degradāciju

Es ne reizi vien sacīju, un šodien mēs acīmredzami pārliecināmies, ka miljoniem cilvēku nonāk aiz aktīvās darbības borta. Viņi saņem minimālo pabalstu, sēž mājās un nezina, ko darīt.

Cilvēks degradē! Vairākus mēnešus atrodoties bez darba, turklāt vēl vairākus gadus, viņš jau ne uz ko nav spējīgs. Viņš kļūst par nelietderīgu sabiedrības elementu, jo atrod no darba. Darbs radīja cilvēku! Meklējumi, saspringums, mācības!

Tāpēc viņš pakāpeniski degradē, pārvēršoties vienkārši par olbatumvielu masu. Un ko ar šo masu darīt?! Tādā veidā tā izies ielās un demolēs visu no vietas. Mēs jau to redzam.

Vēl vairāk, tagad iestājas nākamais, visbriesmīgākais etaps: tiek iznīcināts vidusslānis, valsts pamats. Tiks slēgti uzņēmumi, pārtrauks darboties rūpniecības – viss sāks kristies. Un kas būs tālāk? Viņiem arī iedos uztura devu. Taču viņi ir pieraduši pie cita dzīves līmeņa!

Paliks tikai zelta miljards, pat mazāk, bet visi pārējie eksistēs, pateicoties tikai taloniem, kas ļauj iegādāties uzturu, pateicoties bezmaksas pusdienām? Kas notiks ar šiem cilvēkiem?! Nav taču nekādas sistēmas, kas ar viņiem nodarbotos!

Iespējams, varas orgāni domā pabarot iedzīvotājus ar narkotikām, sākot legalizēt marihuanu utml. Tas viss nav risinājums!

Es neraugos no humānisma vai līdzjutības viedokļa: „Kas notiks ar sešiem miljardiem cilvēku?!” Es raugos no neatbilstības viedokļa attiecībā pret Dabas attīstības likumu!

Cilvēces degradācija izraisīs milzīgas ciešanas. Cilvēkam neļaus tāpat vienkārši sēdēt savā salonā uz dīvāna un truli skatīties kādu programmu, pīpējot zālīti, pa to laiku, kamēr viņam pienes nedēļas uzturdevu.

Daba to nepieļaus, jo tās programmā ierakstīta visas dabas novešana pie integrālā stāvokļa, kas ir attīstības neatņemams likums.

Dabai jānoved mūs pie līdzības ar to, jaizveido no mums integrālās sabiedrības integrālie locekļi – no ikviena atsevišķi un no visiem kopā. Tāpēc šeit ne vienkārši novāks sešus miljardus cilvēku un liks lietot narkotikas un produktu uzturdevas. Daba viņus vedīs tālāk. Tai jānoved cilvēks pie tāda stāvokļa, kad viņš līdzināsies Dabai! Tai jāizdara tā, lai viņš kļūtu par Cilvēku.

Tas var notikt tikai pateicoties visu sistēmu līdzsvarošanai. Mūsu pasaules nedzīvai, augu, dzīvnieciskai un cilvēciskajai daļai ir jānonāk pie līdzsvara, proti, pie savstarpēja atbalsta, homeostāzes.

Turpretī cilvēka nivelēšana līdz viszemākajam līmenim nav homeostāze. Mums apzināti – un tas ir galvenais – jāizaudzina sevi līdz līmenim „cilvēks”, kurš sastāv no divām pretējām īpašībām: egoistiskās un altruistiskās, un starp tām balansējot, nepieciešams pareizi mijiedarboties.

No TV pārraides „Integrālā pasaule”, 24.10.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed