Caurlaide no iznīcības uz mūžību

Pat materiālās pasaules līmenī mēs varam atšķirt tos vai citus spēkus, vadoties tikai pēc to darbības. Kopumā mums paveras milzīgs parādību daudzums, taču pakāpeniski mēs apzināmies to faktu, ka tajās darbojas viens spēks – saņemošā vēlme. Pat šim sākotnējam secinājumam ir nepieciešams daudz laika.

Tālā mēs atklāsim, ka saņemošā vēlme pati par sevi ir nekustīga, ka tā ir tikai „matērija”, turklāt to virza, liek tai darboties tās atdodošā vēlme. Taču tas atklāsies jau nākamajā pakāpē…

No kurienes radās enerģija, kas liek darboties Visumam un īsteno visus procesus? No kurienes šeit ielauzās dzirkstele, kura izraisīja Lielo sprādzienu? To mēs nesaprotam. Taču šī dzirkstele radīja visu matēriju un liek darboties visam Universam, kura noslēpumus mēs tikai pūlamies atklāt.

Tātad, mēs sajūtam enerģiju un tikai paužam tās iedarbības rezultātus. Fiziķi atklāj dažādas fonu parādības, taču tas ir tikai „atskaņas”. Mēs pagaidām vēl esam mazi, lai spētu veikt šādus pētījumus.

Saskaņā ar kabalas zinātni, šī enerģija ir saņemošā vēlme, kuru mēs dēvējam par „matēriju”, „materiālu”. Tādējādi „matērija” nav viela, bet tieši enerģija, pateicoties kurai norisinās visi mūsu pasaules procesi. Tie rodas no egoistiskās vēlmes – rodas dažādās pakāpēs un dažādās formās. Mazs egoisms prot tikai pievilkt sev piepildījumu, bet liels egoisms jau rada daudzveidīgas darbības, lai sasniegtu vairāk. Nakamajā līmenī egoisms pats vēlas panākt piepildījumu un to absorbē. Visbeidzot cilvēks pašpiepildījumu paceļ līdz jaunam „augstumam”…

Nav nejaušība, ka Bāls Sulams priecājās par to, ka ir piedzimis laikmetā, kad par to jau var runāt. Pretējā gadījumā cilvēkiem nav izvēles un viņi izjūt ciešanas no paaudzes paaudzē. Nepieciešams milzīgs laiks, lai viņi beidzot nobriestu un lai mēs satiktos, sasniegtu ar viņiem pasaules uzskata krustpunktu.

No vienas puses, kabalisti var nolaisties pasaulē, adaptējot tai savus skaidrojumus, taču no otras puses, cilvēce ir spējīga pacelties savā spējā apgūt viņu vēstījumu. Tādā veidā abas puses satuvinājās no dažādiem virzieniem, līdzko galu galā sastapās noteiktā momentā, kuru mēs apzīmēsim kā 1995. gadu.

Kopš šī brīža var atklāti stāstīt par kabalas zinātni, par cik jau ir radīta atbilstoša terminoloģija, ir grāmatas, ir visas iespējas, kas atklājās kopš ARI laikiem, kopš Renesanses laikmeta.

to internet-01

Šodien radusies pa īstam īpaša situācija, kad bez bailēm var cilvēkiem atklāt dažas kabalas zinātnes sadaļas. Šī zinātne piedāvā veselu komplektu līdzekļu, kas lietderīgi attīstības gaitai, šos līdzekļus mēs spējam piedāvāt un izskaidrot, bet cilvēki spēj uztvert.

Runa iet par jēgas, dzīves būtības atklāšanu radījumiem. Līdz šim brīdim viņi eksistēja līdzīgi dzīvniekiem, taču no šodienas jau var sasniegt dzīvi mūžīgā pasaulē. Tikai iedomājieties: vai tu dzīvo nožēlojamu dzīvi un pastāvīgi izjūti ciešanas, vai saņem caurlaidi uz Mūžību…

No nodarbības: no raksta „Kabalas zinātne un tās būtība”, 05.12.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed