Kabala nepieciešama visiem

Jautājums: Kādā mērogā kabalas zinātne izplatīsies pasaulē?

Atbilde: Vienkāršajā dzīvē mēs mācāmies un apmācām savus bērnus. Cilvēkam ir jāzina, kādā pasaulē viņš dzīvo, viņam ir jāzina vispārējās sistēmas likumi, valsts vadīšanas mehānismi, valsts un vietējās varas funkcionēšanas kārtība.

Nedrīkst palikt par nekulturālu cilvēku, līdzīgi dzīvniekam, kurš tikai zina, kur meklēt barību un guļvietu. Nedrīkst aprobežoties tikai ar nopelnīto, ikdienas izpriecām un naktsmītni. Lai gan vairums piekopj tieši tādu dzīvesveidu, taču drīz tas beigsies. Tāpēc, ka radījuma mērķis ir sasniegt Radītāja līmeni, nevis pavadīt dzīvi darbā, bārā un gultā.

Tāpēc zināmā mērā kabalas zinātne būs nepieciešama visiem. Ikvienam nāksies iepazīties ar šo zinātni, lai uzzinātu, no kā atkarīga viņa dvēsele, kā to labot un piepildīt.

Šodien cilvēks sev uzdod pamatjautājumus: „Kur es ieturēšu maltīti? Kur gulēšu? Kur pavadīšu laiku? Kur un kā apmierināšu savas vēlmes, kas virzītas uz seksu, ģimeni, naudu, goda apliecinājumiem utt?” Turklāt, kad krīze saasināsies, cilvēkam radīsies cits jautājums: „Kas man var sagādāt baudu?” Būtībā tas ir viens un tas pats jautājums un lai to atrisinātu, būs nepieciešama kabalas zinātne – vismaz nedaudz. Cilvēks nespēs apmierināties ar semināriem, kuri aktivizē mūsu vienotības spēku, viņam būs nepieciešami izskaidrojumi, viņam būs nepieciešamas zināšanas par sistēmām, kuras darbojas starp mums.

Lāzeru, rentgena, infrasarkanie starojumi mums parāda lietas, par kurām iepriekš nezinājām un līdz ar to gluži kā aizpilda apkārtējās pasaules un apziņas tukšumu. Analoģiski tam, cilvēks sajutīs, ka mūsu savstarpējo attiecību telpa ir pilna detaļu, kuras iepriekš viņam nebija zināmas. Tas nozīmē, ka viņam nepieciešams zināt kabalas zinātni – nedaudz, atbilstoši savam līmenim. Atkarībā no misijas, viņam jābūt pazīstamam ar šo zinātni kopējos vilcienos un nedaudz – detaļās, tāpat kā viņš saprot dažas mūsu pasaules detaļas.

Lai arī tu nepārtraukti dzīvo savā mazajā pilsētiņā, taču minimāls redzes loka līmenis tev ir nepieciešams. Pretējā gadījumā sanāks tāpat, kā tiem amerikāņiem, kuri jauc Džordžijas štatu ar Gruziju, jo angļu valodā tas ir viens vārds… Noteiktas zināšanas ir nepieciešamas un tas nozīmē, ka kabalas zinātnei ir jāatklājas visiem. Un lai gan cilvēki neiedziļināsies „Desmit Sefirot Mācībā”, taču izpaudīs to iekšēji, bāzējoties uz obligāto vispārējo zinību kompleksu.

Tāpat arī mūsdienu bērniem izpaužas iedzimtas, intuitīvas spējas komunikācijā ar datoriem un gadžetiem. Viņiem pat neko nevajag paskaidrot, gluži otrādi, visbiežāk viņi atsakās no palīdzības, dodot priekšroku apgūt patstāvīgi savas tehnoloģiskās spēles. Pietiekami ar pāris klikiem un, lūk, bērns jau ir apguvis vadību. Viņam nav vajadzīgi mūsu skaidrojumi, viņam ir cita loģika, cits saprāts, kas ļauj dabiskā veidā apgūt to, kas mums liktos sarežģīts un nāktos pamatīgi papūlēties…

Tāpēc cilvēki bez grūtībām uztvers kabalu – kā zinātni par pasauli un tās dzīvības procesu norisi. Patiesībā šie procesi ir vienkārši, un mēs tos neredzam tikai tāpēc, ka esam pretēji dabai. Īstenībā runa iet par diviem spēkiem un ekrānu starp tiem, kurš rada līdzsvaru – tas arī ir viss…

No nodarbības: no raksta, no grāmatas „Shamati”, 13.11.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: