Lūgt par citiem

Jautājums: Kā prasīt gaismu cilvēkiem, kurus redzu atrodamies ciešanās un kā tajā pašā laikā attaisnot Radītāju?

Atbilde: Sākumā jāiziet labošanās process. Es raidu lūgšanu Radītājam savādāk: „Līdzīgi tam, kā Tu man atklājies kā Labs un labu Darošs, bez jebkādas ļaunuma drusciņas Savos darbos, tikai virzot mani ar negatīvo uz labu un atklājot šo negatīvo ar sāpēm, kas ir daudz lielākas salīdzinājumā ar manām, lai gan arī es saprotu, ka tas nesīs man tikai labu, – lūdzu Tevi nedaudz viņiem atklāties, izpaust viņiem Savu labestību”.

Jautāsim citādāk: kā mums attaisnot Radītāju par savām ciešanām?

Praksē mēs pakāpeniski iegūstam zināšanas par to, kas nāk par labu. Vissliktākās lietas, trūkumi, tumsa, kas ir pirms rītausmas, viss atklājas kā nākamās pakāpes „materiāls”. Tas mums ir nepieciešams un tāpēc mēs ne vien attaisnojam, bet arī pateicamies gan par ļauno, gan par labo.

Tad, lūk, attiecībā uz citiem: mēs jūtam, ka pasaule cieš un mums ar to ir jāvēršas pie Radītāja. Taču jāvēršas, apzinoties, ka patiesībā cilvēkiem pietrūkst viena lieta – Viņa atklāsme. Tikai atklāsme spēs acumirklī atrisināt visas viņu problēmas. Tāpēc, ka visa pārpilnība nāk no gaismas un tikai tad viņi jutīsies bagāti, veseli un panākumus gūstoši.

Attiecīgi vēršoties pie Radītāja, es saku: „Lūdzu, esi viņiem labvēlīgs, lai viņos atklātos prieks”. Man sāpīgi tāpēc, ka viņi nolād Viņu.

Izjūtot ciešanas, cilvēks automātiski, bez jebkādiem vārdiem, nolād Radītāju. Tas nozīmē, ka jebkurš stāvoklis, kas atrodas zemāk par „apli”, Bezgalību, tajā pašā pakāpē piespiež mani Viņu nolādēt. Lieta nav racionālos secinājumos, par to liecina pati sajūta.

Jautājums: Kādā veidā pareizi iztēloties Radītāja atklāsmi viņos un manī?

Atbilde: Es neprasu sev Viņa atklāšanos, es prasu tikai iespēju kalpot Viņam un viņiem. Pareizāk, kalpot Viņam ar viņu palīdzību. Tas arī ir darbs, kas man uzlikts par pienākumu kā uz „pārejošo posmu”.

No nodarbības: no raksta, no grāmatas „Shamati”, 11.11.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed