Atstājot tēva mājas ar vienu čemodānu

Jautājums: Kāpēc mums nepieciešama pilnīga atraušanās no garīgā? Nonākot lejup, garīgais pakāpeniski pavājinās un rezultātā mēs krītam šeit, pilnībā no tā atslēdzamies. Kāpēc?

Atbilde: Neatslēdzoties, vai es spēšu formēt, veidot sevi patstāvīgi? Esmu kā bērns, kurš aiziet no mājām un pārtrauc visus sakarus. Nekādas atkarības no vecākiem, nekādas saiknes ar viņiem. Es tikai paņemu čemodānu ar apģērbu, kas pienākas man „no dzimšanas” un no šī brīža vēlos būt pilnīgi patstāvīgs. Pretējā gadījumā es nespēšu sevi „veidot”.

Jautājums: Tomēr, kāpēc vajadzīgs šis pārrāvums? Mani nosūtīja pilnīgā apslēptībā, gluži kā uzlika „uz pauzes”, bet pēc tam atkal „ieslēdza”, lai es atgrieztos augšienē. Kāpēc tādā gadījumā vajadzīgs šis „sakaru pārrāvums”? Garīgajā nozīmē es patlaban neeksistēju?

Atbilde: Tāda ir mana pašlaik esošā uztvere. Turklāt patiesībā visa pasaule ir paredzēta man. Tāpat kā mūsu pasaulē milzīgas sistēmas strādā zīdaiņu labā: visas iespējamās industrijas ražotnes un ļoti daudz speciālistu rūpējas par to, lai nodrošinātu mazuļiem šūpulīšus, veselīgu uzturu, rotaļas, veselību uc. Aiz katras pudelītes ar šķidru putriņu ir pielikto pūliņu un resursu jūra.

Tā vai citādi, taču man jābūt patstāvīgam garīgajā izaugsmē. Lūk, tāpēc esmu atdalīts no garīgā un atrodos šajā materiālajā, ilozorajā pasaulē. Tieši no šejienes man tagad jāatrod durvis, „kanāls”, kas ved uz daudzkārt augstāku, pirmo garīgo pakāpi.

Es to spēšu veikt, ja man ir patiess lūgums par pacelšanos augšup, autentiska prasība, nepieciešamība izpildīt garīgo darbu. Ja vēlos nodot labestību, atdevi, kas nāk no augšienes, citiem cilvēkiem, kuri cieš, tad man ir ar ko vērsties augšup.: „man jāsaņem piepildījums, kas nepieciešams cilvēkiem, kuri atrodas lejā!” Viņiem tas ir nepieciešams un es prasu – līdz ar to vēloties sniegt Radītājam baudu. Tikai šajā gadījumā Viņš gūs baudu.

Tādējādi man ir divi mērķi: viens lejā, otrs augšienē. Turklāt vidū es pats sevi anulēju, neeksistēju, vēloties tikai darboties zemāko un Augstākā labā.

Jautājums: Taču, kāpēc atraušanās periods ir tik ilgs?

Atbilde: Sacīts: „Israēls paātrina laiku”. Lūdzu – rīkojies, paātrini. Tas ir tavos spēkos.

No nodarbības: no raksta, no grāmatas „Shamati”, 11.11.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: