Zīdaiņa kliedziens – satricina pasaules

Mums šķiet, ka mēs nesaņemam momentānu atbildi uz saviem lūgumiem un lūgšanām. Taču tas tā nav, tu acumirklī saņem atbildi. Tu atrodies integrālā sistēmā, kas iekšēji saistīta miljardiem pavedienu. Tāpēc nevar būt, ka tu veiktu kādu darbību: domās, vārdos, darbos un līdz ar to neietekmētu sistēmu. Jebkuras mazākās izmaiņas, kas notiek tevī, satricina visu sistēmu. Šī sistēma reaģē uz jebkuru savu elementu.

Tas ir gluži kā viens organisms, kas reaģē uz jebkuru savu atmiņas šūnu, jebkuru vēlmi. Tu esi saistīts ar visiem un nevari veikt nevienu kustību, neuztraucot ar to visu sistēmu. Visi sāk kustēties, pateicoties tev, un tu pastāvīgi maini sistēmu. Mehāniskas darbības uz sistēmu izraisa minimālu iedarbību un pat vārdi – arī ļoti nelielu. Taču ar savu nolūku tu veic grandiozas izmaiņas visā sistēmā, pat šodien, kad tavs nolūks vēl nav īsti pareizs, taču tu centies to sasniegt. Tu gluži kā zīdainis, kurš pūlas virzīties uz priekšu.

Šādu efektu mēs neredzam materiālajā pasaulē, taču garīgajā pasaulē cilvēki, kuri tikko uzsākuši ceļu, ar savām darbībām izraisa  visbūtiskāko visas sistēmas reakciju. Atkarībā no virzības uz priekšu, no cilvēka, kurš pilda darbības, tu pakāpeniski pārvērties par apkalpojošo tos, kuri darbojas. Tad, kad tu pacelies līdz Binas, „hefec hesed” līmenim vai vēl augstāk, tu tikai kalpo zemākajiem, viņiem palīdzot. Taču tieši viņi izraisa sistēmā vislielākās izmaiņas, dabiski ar tavu palīdzību.

Augstākā stāvoklis: mazais vai lielais (katnut, gadlut) ir atkarīgs no zemākajiem, no viņu MA”N, lūgšanas. Tieši viņi, vismazākie paceļ augšup lūgšanu un kā atbilde sāk darboties visa sistēma, reaģējot uz viņu centieniem kaut kādā veidā iekļauties šajā sistēmā ar savu sapratni un sajūtām.

No sagatavošanās nodarbībai, 07.11.2013.

Avota krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: