Stingri stāvēt „uz vienas kājas”

Mēs nepazīstam savu būtību, tāpēc pastāvīgi kļūdāmies sevis novērtēšanā vienā vai citā virzienā, nepelnīti apsūdzot vai attaisnojot. Jāsaprot, ka mums nav nekādas iespējas saskatīt patiesību un vienīgā izeja – paļauties uz gaismu, kas atgriež pie avota.

Mūsu uzskati par sevi, par savām rakstura īpašībām, kuras patlaban mēs redzam kā skaistas vai arī ne ļoti pievilcīgas – pagaidām atrodas vēl ļoti tālu no patiesās sevis izpratnes, kura atklāsies, kad Radītāja gaismā mēs ieraudzīsim savu reālo dabu. Tikai tad mēs spēsim lemt, kas mūsos ir slikts, bet kas labs.

Pat lepnība nav lieka īpašība. Sacīts: „Lai lepojas mana sirds Radītaja ceļā”. Tas ir, mums jālepojas, jāpārvar šķēršļi, cieši jāstāv uz īstenības ceļa, neļaujot nevienam izsist sevi no sliedēm vai pazemot. Šajā gadījumā lēnprātība ir nevietā.

Mūsu iztēlē par sevi un  citiem ir liels juceklis, tāpēc vienīgais risinājums – pievilkt gaismu, kas atgriež pie avota. Tikai Radītāja gaismā kļūs redzama īstenība. Taču līdz tam, nepieciešams tikai precīzi pildīt kabalistu padomus, lai pēc iespējas ātrāk varētu virzīties uz priekšu, lai sasniegtu īsteno ieskatu par visu mūsu dabu un mums pašiem.

Pareizo pieeju izskaidroja viedais Hilels:”Nedari biedram to, kas nīstams tev pašam”. (Tādā veidā viņš atbildēja māceklim, kurš palūdza viņam izskaidrot visu Toru, „stāvot uz vienas kājas”.) Tā pagaidām ir vienīgā pārbaude, uz kuru tu esi spējīgs.

Ja tu stingri stāvi uz šī viena sava pamata, „uz vienas kājas”, tad ar to ir pietiekami. Lai gan tavs stāvoklis, stāvot uz vienas kājas, ir ļoti nelīdzsvarots un svārstīgs. Taču, ja tu turies pie viena šī pamata un ne vairāk, pastāvīgi pildot noteikumu „nedarīt otram to, kas nīstams tev pašam”, tad spēsi virzīties uz priekšu.

Nekas vairāk nav nepieciešams – pietiekami tikai ar šo vienu. Tas ir nepieciešams un pietiekams nosacījums. Nekas nav vajadzīgs, izņemot apvienošanos, un tikai ar to vien pastāvīgi strādāt. Darbības būtība tiek pārbaudīta, vadoties tikai no tā, vai mūsu vienotība kļūst stiprāka. Nekas cits netiek ņemts vērā, lai notiktu kas notikdams. Tā jau būs „otrā kāja”, „trešā”, kura darbā radīs tikai lielu jucekli. Tāpēc rūpējieties tikai par savi apvienošanos.

No sagatavošanās nodarbībai, 16.10.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: