Asaras un prieks

Bāls Sulams „Zemes mantošana”: Sacīts: „atbilstoši ciešanām – atalgojums”. Tas nozīmē, ka atalgojums tiek mērīts atbilstoši ciešanām. Mocības un pūles nepieciešamas, lai rastu tilpni, kura saņems labu atalgojumu. Izjūtot arvien lielākas ciešanas garīgajā darbā, palielinās cilvēka tilpne, kura rezultātā ir gatava saņemt maksimālu atalgojumu.

Mēs visu mērām atbilstoši tilpnei/ vēlmei. Gaisma atrodas absolūtā mierā un viss atkarīgs tieši no tilpnēm, no tā, cik lielā mērā mēs tās attīstām. Tilpnes ir ciešanas.

Taču garīgajā šīs ciešanas kļūst saldas un tiek dēvētas par „mīlestības mokām”. Tur sāpes no trūkuma var kombinēties ar baudu, un tās neizslēdz  viena otru kā mūsu pasaulē. Šeit pēc dažiem malkiem man vairs nav vēlmes padzerties un ikreiz, kad kaut ko saņemu, es gūstu sātu. Turpretī garīgajā tā nav: par cik arī vajadzība un bauda tiecas uz atdevi, tās atbalsta un pastiprina viena otru.

Tātad es pastāvīgi sajūtu trūkumu un baudu – taču ne kā pretstatus – un pastāvīgi tajos it kā atdzīvojos, attīstos. Kopā tie kļūst man kā mūžīgas dzīves sajūta.

Lūk, turp mēs mērojam ceļu.

Jūs pēc sevis redzat, ka šīs zināšanas var nākt tikai no augšienes. Cilvēkam pašam nav ne mazākās iespējas pat nedaudz pieķerties aiz šīs „maliņas”. Lai kā filozofi un domātāji mēģināja noskaidrot šos mūžsenos jautājumus, tas nav iespējams. Tāpēc, ka mūsdienu egoistiskajā būtībā nav iespējams rast atbildes.

No nodarbības: no Bāla Sulama raksta „Zemes mantošana”, 04.10.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: