Domas spēks – visspēcīgākais dabas spēks

Viedoklis (J. Jumatovs, prof.): Mēs reģistrējam lauku, kuru nosaucām par psihogēno. Kas ir šis lauks pēc savas būtības, patlaban vēl nav saprotams. Mēs zinām, ka pastāv trīs matērijas veidi – korpuskulārais (kvantu), lauka veids un kosmiskā telpa, kura, kā mēs šodien saprotam, nav tukšums, tā ietver sevī abus pārējos matērijas veidus.

Lauka matērija, piemēram, ir elektromagnētiskais lauks, par kura pastāvēšanu šodien zina visi. Taču, tā sacīt, Ņūtona laikmetā elektromagnētiskos laukus nepazina. Tas nenozīmē, ka tie nepastāvēja. Tieši tāpat arī psihogēnais lauks. Iespējams, eksistē vairums lauku struktūru, par kurām mēs pat nenojaušam.

Ar kādiem procesiem smadzenēs ir saistīts psihogēnais lauks? – Var redzēt galvas smadzeņu neironus, taču mēs nekad neredzēsim tajos emocijas, domas, apziņu. Zinātne izliekas, ka nekādas iekšējas, no visiem apslēptas dzīves, mums nav. Taču izpratnes par to, ko tas nozīmē, nevienam nav.

Molekulārie procesi smadzenēs izraisa psihogēnā lauka rašanos, bet tas, savukārt, izraisa atgriezenisku reakciju uz procesiem smadzenēs. Sanāk, ka tas veido lauku, kas jūt pats sevi. Atklājot šādus receptorus, reiz sapratīsim, ka mums nav nepieciešamas sarežģītas elektroniskās iekārtas, jo resursi, kurus daba ielikusi mūsu personīgajā organismā, piedāvā nesalīdzināmi lielākas iespējas. Izmantojot personīgos bioloģiskos līdzekļus, mēs spēsim visu.

Replika: Lūk, tādā veidā zinātne tuvojas robežai, aiz kuras atklāsies nākamā apziņas pakāpe – augstākā, altruistiskā. Un šādā apziņā būs iespējams ienākt tikai ar vienas metodes palīdzību – ar „īpašību līdzību”, tas ir, iegūt atdeves īpašību ar integrālās audzināšanas palīdzību.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: