Darbs bez jebkādiem kompromisiem

No Rabaša vēstules, nr. 29: Mans tēvs un skolotājs mums apsolīja, ka mērojot viņa ceļu un pildot viņa noradījumus, mēs izpelnīsimies mūžīgu saplūsmi ar Radītāju un ienāksim Valdnieka pilī.

Mums nepieciešams rūpīgi noskaidrot visus noteikumus un likumus, kurus mums noteicis Bāls Sulams un tie jāpilda ar visu precizitāti. Ja mēs novirzīsimies vēl kādā lietā, tad paiesim garām mērķim un pat neatklāsim, ka esam gājuši tam līdzās un nepamanījām. Tāpēc mūsu darbā nepieciešams pedantiski izpildīt katru noteikumu. Šeit mums ir jābūt nelokāmiem, gluži kā klints, tā, lai neviens nespētu novirzīt mūs no ceļa.

Nevar būt nekādu kompromisu, atlaižu un viltību, lai šo darbu padarītu vieglāku, patīkamāku, maigāku, it kā sekmīgāku. Nav citu panākumu, izņemot to, lai pieturētos pie nosacījumiem, kurus norādījis Bāls Sulams. Tikai šeit ir jāredz savi panākumi, nekur citur. Tāpēc, kad reizēm dzirdu dažādas pretenzijas, tad uztveru to kā nodevību un mēģinājumu sagrozīt mūsu sacīto. Šajā gadījumā mums jāpastāv uz saviem principiem, bez jebkādiem kompromisiem.

No Bāla Sulama raksta „Kabalas zinātne un tās būtība”: Esmu laimīgs, ka piedzimu tādā paaudzē, kurā jau atļauts publicēt Kabalas zinātni. Un ja man jautāsiet: no kurienes man zināms, ka atļauts – atbildēšu, ka man ir dota atļauja atklāt. Taču līdz mūsdienām nevienam no viedajiem netika atklāti tie ceļi, ar kuru palīdzību varētu atklāti nodarboties ar visu tautu un paskaidrot katra vārda raksturu.

Tas ir, mēs varam atklāt visu kabalas zinātni, taču tikai attiecīgi publikas sapratnei, lai tā nesaputrotos. Turklāt nav vairāk nekādu noslēpumu.

Un tas ir atkarīgs ne no paša viedā ģenialitātes, bet no stāvokļa, kurā atrodas paaudze, jo manu nopelnu šīs gudrības atklāšanā nosaka mana paaudze.

Mēs attiecamies uz īpašu paaudzi, kura ne vien piekrīt Bāla Sulama norādījumiem, bet arī atbilstoši visām ārējām pazīmēm ir paredzēta, lai atklātu un realizētu kabalas zinātni. Tāpēc jebkuram cilvēkam, kurš neatlaidīgi iet taisnu ceļu uz mērķi, nepiekrītot nekādiem kompromisiem un uzskatot šo mērķi par svarīgāko dzīvē – garantēti panākumi. Turpretī tas, kurš vēlas izveidot no kabalas biznesu vai kādā citā veidā to izmantot sava egoisma labā, nolemts neveiksmei.

Mūsu paaudzē tas vairs nav iespējams. Pienācis laiks, kad mums šī metodika ir jārealizē ne mistikas, reliģijas vai kādas tradīcijas veidā. Visas ticības sabrūk, un tikai šī metodika uzplauks un ļaus cilvēkam sasniegt savu izaugsmi starp visu ticību, reliģiju, visu iespējamo metodiku atlūzām.

No sarunas maltītes laikā: veltīta Bāla Sulama piemiņai, 15.09.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed