Ik dienu atjaunot Radīšanas darbību

Jautājums: Kā turēties pie grupas, ja saņem jaunu formu, jaunu sirds apgrūtinājumu un tev nav viegli attaisnot Radītāju?

Atbilde: Ikviens, kurš iekļaujas grupā, laiku pa laikam saņem jaunas formas – iziet pacēlumus un kritumus. Turklāt starp tiem viņš iziet apvērsuma punktu viļņa muguras augšdaļā un muguras apakšdaļā – pārrāvuma, sašķelšanās punktā. Šādos stāvokļos nav iespējams noturēties, tikai ja esi saistīts ar kādu balstu, kas tevi turēs. Ja tev no iepriekšējās formas nekas nepaliek un nav vēl jaunas formas, bet ir tikai rešimo, tad tu it kā paliec karājamies gaisā.

Pastāv daži šādi mirkļi pacēluma un krituma stāvokļos, kad cilvēks zaudē jebkuru orientāciju, pilnīgi atraujoties no vecās formas. Viņš it kā sāk savu dzīvi no jauna, no sēklas piliena – sāk no tā, ka viņam nekā nav, sāk „no nekā” (ain). Atjaunojas tikai mūsu materiāls, kas „radies no nekā” (ješ mi-ain).

Rešimo ir tikai tīrs informācijas gēns, bez jebkāda materiāla. Atjaunojoties materiālam, kas radies no nekā, tu it kā izej cauri enerģētiskai barjerai. It kā tu pienāktu ar savu materiālu pie sienas, tai uzduries, taču šai sienai cauri var iziet tikai rešimo, enerģija. Aiz sienas rešimo no jauna apaug ar materiālu – līdz pat nākamai sienai. Caur kārtējo sienu atkal iziet tikai kāda informācija un tādā veidā tu virzies uz priekšu.

Tev pārvēršoties informācijas gēnā, netto – vairs neesi tu, bet tas pats rešimo, kas „radies no nekā”, kuru Radītājs radījis Radīšanas (Maase Bereišit) sākotnējā darbībā. Patlaban ar tevi notiek šīs Sākotnējās radīšanas darbības daļa un tāpat ar jebkuru citu cilvēku. Tas nozīmē: „Ik dienu atjaunot Radīšanas darbību”.

Jaunā forma ir jauna dzīve: jaunas debesis, jauna zeme, viss no jauna. Pat cilvēks, kurš tikai sācis savu ceļu un kurš sajūt pirmās šādas pārmaiņas sevī, it kā maina savu ietērpu – 10 sefirot. Tā ir jauna uztvere, jauna sajūta, jauna attieksme. Reizēm šāda pāreja aizņem ilgstošu laiku, un cilvēks nonāk nesaprotamā stāvoklī, kā miglā. Svarīgi ir saprast, ka cilvēkam, atšķirībā no dzīvnieka, ir raksturīga tieši tāda attīstība.

No nodarbības: no raksta „Radīšanas noslēpums”, 02.08.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed