Bāla Sulama brīdinājums

Ja pietuvoties cilvēkam vispiemērotākajā brīdī, kad viņš ir izmisis un nezina, kā pāriet uz jauniem kritērijiem, lai rūgtuma vietā sajustu saldmi, tad viņš ieklausīsies. Šeit arī ietverta krīzes būtība.

Iepriekš mēs pastāvīgi meklējām un atradām līdzekļus, kas ļauj to izdarīt, pateicoties tam, cilvēce auga un virzījās uz priekšu. Gluži kā bērni, kas aug, pateicoties rotaļlietām, kas kļūst arvien mērķtiecīgākas un tādā veidā viņos pakāpeniski mainās gaume, sapratne, apzināšanās par to, kas tiek dēvēts par saldmi, bet kas par īstenību.

Tad, kad mēs sasniedzam savas egoistiskās attīstības beigas, tad atklājam, ka atrodamies rūgtā stāvoklī, kuru nav iespējams pārvērst saldā. Nav nekādas īstenības un melu, kuri var līdzēt un mūs mainīt, lai mēs rūgtuma vietā sajustu saldmi.

Šeit mēs arī nākam klajā ar savu integrālās izglītības metodiku un skaidrojam, ka pastāv tāds spēks – spēks, kas savieno visus cilvēkus. Pateicoties šim spēkam, mēs sasniegsim saldmi, kas vienlaikus būs īstenība. Šī saldā īstenība atrodas nevis kādā atsevišķi, bet gan mūsu kopīgā vienotībā.

Cilvēki paši nespēs atklāt šīs zinības. Pat ja viņi sāks savstarpēji apvienoties, tas viss pārvērtīsies par cirku vai arī noziedzīgu grupu – nekas labs nesanāks.

Mums ir jāsaprot, ja mēs negūsim panākumus mūsu misijā, tad nākotnē pasauli gaida noziedzīga savienība, tas ir, nacistiskais režīms, par kuru brīdina Bāls Sulams rakstā „Pēdējā paaudze”.

Ja mūsu integrālās izglītības metodika negūs panākumus, tad pasauli iekaros fašistiskā doktrīna, kas arī dibināta uz saldmes pamatiem, kas pastāv apvienībā. Taču šāda apvienība veidota uz naida pamatiem attieksmē pret citiem. Tad visa pasaule dalās divās daļās: mana un visi pārējie. Un savu vienotību mēs jau veidojam nevis balstoties uz mīlestību pret tuvāko, bet gan uz naidu pret citiem un tur mēs atrodam saldmi.

Lai gan šāda nacistiska pieeja ir pretrunā radījuma mērķim un dabas attīstībai un nevar ilgi noturēties, taču uz kādu īsu laika periodu šāda iespēja pastāv.

No nodarbības: no raksta „Radīšanas akta noslēpums”, 13.08.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: