Kāpēc ir vientuļi…

Viedoklis: No katriem 100 cilvēkiem, kas cieš no vientulības, tikai 15 cieš no zaudējuma, pārējie 85 – no nesapratnes. Cilvēciskā vientulība uz 85% ir vairums visāda veida nesapratnes rezultāts, kas iekļauts trīs pamatnesapratnēs: tu nesaproti sevi, tu nesaproti citus, citi nesaprot tevi.

Kāpēc mūs nesaprot? – Tāpēc, ka mēs neesam atklāti, nemeklējam sapratni, neprotam runāt par to, vēlamies izskatīties stiprāki, nekā patiesībā esam.

Sastopot to, kurš mums sevišķi svarīgs, ar kuru mēs varētu nebūt vientuļi, mēs kaunamies par personīgo aizvainojamību (vājību, nezināšanu, neprasmi dejot, dziedāt, vārīt zupas, iesist naglas, spļaut tālāk par visiem, saprast aktuālo politisko situāciju). Mēs kaunamies un klusējam.

Klusēšana arī mēdz būt dažāda veida. Kaitinošākais – klusēt ar tukšu sarunu vai demonstrēt spēkus tur, kur tu patiešām esi vājš. Šie meli mums maksā tuvību. Esiet vīrišķīgi atzīt sevi kā ievainojamus mums tuvākā cilvēka acīs. Tas ir nepatīkami, taču tas ir vienīgais veids, kā nepalikt vientuļiem. Tas, kas mūs padara ievainojamus, dara mūs skaistus, cita ceļa uz sapratni un tuvību nav.

Būt ievainojamam nozīmē pirmajam pateikt „es tevi mīlu”, „es esmu vājš un nespēju to izdarīt”, „es jutīšos ļoti vientuļi, ja tu aiziesi”, „es kļūdījos, kļūdos, kļūdīšos”. Būt ievainojamam nozīmē atzīt personīgo nepietiekamību, vājību, sevi, kuram nepieciešama cita cilvēka klātbūtne, lai nejustos tik vientuļi.

Replika: Cilvēka atklāšanās citiem ir iespējama tikai tādā pakāpē, kādā viņu vidū atklājas Radītājs – augstākās dabas veidotājs, visas mūsu savstarpējās saskarsmes konstruktors. Tad, kad mēs atklājam Viņa nodomu un Viņa darbus – mūsu īpašības un rīcības, mēs atbrīvojamies no kauna sajūtas, visu attiecinām uz Viņu un nonākam Radītāja brīnumskaistajā pasaulē. Taču patlaban daudzi jūtas ļoti vientuļi…

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed