Dievs eksistē…

Ziņojums: Pazīstamais zinātnieks E. Flū atteicās no ateisma. DNS bioloģiskie pētījumi parādīja, ka lai rastos dzīvība, nepieciešams neiedomājami liels vairums dažādu faktoru savienojumu, kas noved pie secinājuma, ka šajā procesā piedalās tas, kurš spējīgs radīt. Absurdi apgalvot, ka pirmais dzīvais organisms cēlies no nedzīvās matērijas, bet pēc tam, evolūcijas ceļā, pārvērties par neiedomājamas sarežģītības radījumu.

F. Krīks, atklājis DNS molekulas spirālveidīgo struktūru: zinību gaismā dzīvība ir nezināma brīnumaina radīšanas akta rezultāts, pretējā gadījumā nav iespējams paskaidrot vienreizēji precīzo mijiedarbību starp neiedomājami milzīgo faktoru daudzumu, kas nepieciešams, lai dzīvība varētu rasties un attīstīties.

M. Behe, bioķīmijas prof.: Bioķīmiķi atklāja cilvēciskās šūnas vairums noslēpumu, taču visas pūles, kas tika izšķiestas dzīvā organisma izpetē, deva vienu rezultātu: „Veidojums”.

F. Kolinzs, ģenētiķis: kvantu mehānisma nenoteiktība padara apkārtējo pasauli neparedzamu savā attīstībā un līdz galam neizskaidrojamu. Dievs pārvalda Universa procesus, taču tik neiedomājami smalkā veidā, ka zinātnieki nespēj tos uztvert. Zinātne atver durvis uz dievišķās ietekmes apzināšanos, bez mēģinājumiem ierobežot esošos dabas likumus.

Zinātnieki ir pierādījuši: ja dabas konstantes atšķirtos no esošajām tikai par 1%, tad nerastos ne atomi, ne galaktikas. Visuma un cilvēka uzbūves sakārtotība un saskaņotība, kas nepakļaujas izskaidrojumam, noved zinātniekus pie ticības par Radītāja klātbūtni.

Ja svētos rakstus neutvert burtiski, bet kā alegoriju, tad nav pretrunu starp evolūcijas ideju un Dieva ideju. Pašus evolūcijas likumus pamatos ir ielicis Dievs.

Replika: Zinātne noved pie apziņas, ka Dabai ir sākums, cēlonis, attīstības plāns, mērķis. Taču Universa monolītās ainas, kas sevī ietver mūsu pasauli kā daļu, zinātniekiem nav – šim nolūkam pastāv zinātne par Radītāja darbībām – Kabala. Turklāt Dieva reliģiju nav, bet ir Daba – likumi, īpašības, mijiedarbības, kuras var atklāt un izzināt atbilstoši pielīdzinoties šīm īpašībām.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: