Baušļa pildīšana vai ticība, augstāka par zināšanām

Baušļi ir darbības, kas paceļ mūs tuvāk Radītājam. Mēs arvien vairāk Viņam līdzināmies. Bauslis nozīmē, ka katrreiz kādu savas egoistiskās vēlmes daļu es varu izlabot uz atdevi un mīlestību, uz saikni ar citiem, uz ienākšanu garīgajā telpā. Viss, kas mums novēlēts, ir sava egoisma, savas ļaunās sākotnes labošana uz pretējo, pozitīvo.

Rakstā „Baušļi, kurus cilvēks noniecina” Rabašs raksta: „Vispirms nepieciešams izlabot vēlmi saņemt (avijut), lai tā nebūtu pārāk liela – tik lielā mērā, ka cilvēkam nebūtu iespējams ar to tikt galā. Tāpēc esam spiesti dot viņam (cilvēkam) mazāku vēlmi pēc baudas. Pēc tam, kad redz, ka var tikt galā ar mazu baudu, viņam tiek dota lielāka un tā tālāk.

Tas nozīmē, ka mūsu egoismu it kā sagriež „daļiņās”, kas mūsos pakāpeniski izpaužas un mēs varam šo egoismu izlabot pa daļām. Katrreiz notiek nakamās, arvien rupjākas, arvien smagākas egoisma daļas labošana uz altruismu, atdevi.  Tas tiek dēvēts par par baušļa pildīšanu.

Tāpēc cilvēkam tiek dots darbs – iet ar ticību, augstāk par zināšanām. Par zināšanām dēvē to, ko mēs sajūtam vēlmē saņemt. Tad, kad mēs to izlabojam, proti, sākam saņemt atdeves dēļ vai vismaz neko tajā nesaņemt (atdeve atdeves dēļ), tas arī nozīmē pildīt bausli vai ticību, augstāk par zināšanām, tas ir, atdeves īpašība ir augstāka par saņemšanu.

Pieņemsim, ir vēlme saņemt, jeb arī mūsu egoisms. Ja es nolieku barjeru un neko nevēlos saņemt sev personīgi, tad šāds nosacījums tiek dēvēts: „Pirmais Ierobežojums: (Cimcum Alef). Tas jau ir sava veida bauslis. Ja, izņemot šo, es varu vēl sākt strādāt uz ārējo pasauli, ārpus sevis, tad šī īpašība tiek dēvēta par „atdeves īpašību” vai „ticību”. Tā ir Binas īpašība. Turpretī vēlme saņemt ir Malhut vai zināšanas.

Tādā veidā mums izveidojas „ticība, augstāka par zināšanām”. Parasti, tikko mēs nonākam līdz šī jēdziena studēšanai, mūsu biedri momentāni sāk buksēt. Tāpēc es tik smalki skaidroju, lai mēs justos pārliecināti par to, ka saprotam šo terminu.

Patiešām, to nav viegli saprast. Arī es pamatīgi ar to nopūlējos.”Ticība, augstāka par zināšanām”, „ticība, augstāka par zināšanām” – gluži kā kāda mantra. Par to visur tiek rakstīts un nekas nav saprotams. Ko nozīmē „augstāka” un kas ir „ticība”? Tas mums jaucas ar ticībām, ar visu, kas vien iespējams. Taču šeit nekā tamlīdzīga nav.

No nodarbības krievu valodā par tēmu „Ticība, augstāka par zināšanām”, 21.07.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: