Lielu satricinājumu priekšnojautās…

Viedoklis:  Pasauli gaida totāls haoss, civilizācija nonākusi pie pašiznīcināšanās fāzes, zemes dzīles ir izsmeltas, resursu noēšana sasniegusi kritisko punktu un iznīcina planetāro balansu – Zeme plosās, stihijas kļūst nemierīgas, saceļas ģeomagnētiskie un tektoniskie procesi, klimats „sagrīļojas”, laika apstākļi jau mainījušies, ekoloģija degradē, apdzīvotie reģioni pārvēršas tuksnesī, dzīves apstākļiem atbilstošā telpa samazinās, turpretī iedzīvotāju skaits pieaug. Pie šādiem apstākļiem trauslā pasaules kārtība ilgi nenoturēsies, mēs dzīvojam pēdējos miera gadus.

Tuvojas kārtējais vēstures lūzuma periods. Dabas stihiskie posti, ekoloģiskās katastrofas, bads un epidēmijas izraisīs nebijušu mērogu sociālos sprādzienus. Par nekārtību epicentriem kļūs blīvi apdzīvotās rūpniecības megapolises. Tuvojas Lielā tautu staigāšana. Desmitiem un simtiem miljoni klimatisko bēgļu ieplūdīs dziļāk Eirāzijā. Notiks rasu un tautu sajaukums. Tas norisināsies ar kara, pilsoņu un starpetniskajiem konfliktiem. Visi karos pret visiem. Tas būs katls, kurā pārkausēsies valstis, tautas un identitātes.

Replika: Šī aina vai līdzīga tai tiks realizēta tikai tādā gadījumā, ja cilvēce neapzināsies notiekošā vienīgo cēloni – savu egoistisko dabu un nenonāks pie lēmuma par nepieciešamību mainīt sevi no egoisma uz altruismu, no katra indivīda pretestības pret visiem uz visu apvienošanos vienotā veselumā.

Visi draudi no dabas un sabiedrības puses nāk pār mums tikai tāpēc, lai mēs nonāktu pie nepieciešamības sevi mainīt. Taču, kādā veidā ir iespējams sevi mainīt, mums skaidro Integrālās izglītības un audzināšanas metodika. Atbilstoši tam, kā mēs mainīsimies, saskaņā ar līdzības likumu dabai, acumirklī mēs atklāsim sevi, sabiedrību, dabu kā labvēlīgus – un pacelsimies uz nākamo mūsu attīstības līmeni.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: